čtvrtek 3. dubna 2014

Day of the Fight, Planeta 51, More Things That Happnened, Fantastická čtyřka, 42 One Dream Rush


Day of the Fight (1951) - 50 %
Stanley Kubrick se postavil za kameru a natočil čtvrthodinový dokument o jednom boxerovi, jehož jméno nám dnes už asi nic neřekne. Jednalo se o boxera Waltera Cartiera, jehož jsme sledovali před zápasem. Jsou zde výborné záběry kamery při zápase, ale není to zase nic tak převratného. Parádní na tom je, že už zde je vidět, jak moc později bylo pro Kubricka důležité vyprávět příběh. V tom se stal mistrem.

Planeta 51 (Planet 51, 2009) - 50 %
Celkem obyčejný animák, který pro mě vyniká jen tím, že se jedná o sci-fi, kdy ale provedení mimozemšťanů zde není nijak perfektní, spíš je docela obyčejné. Příběh o tom, jak se člověk ztratí a jak mu pomohou k tomu, aby se mohl vrátit. Animace výborná, jinak nic moc. Průměr ano.

David Lynch natočil tolik materiálu pro "Inland Empire", že i z těch scén, co se neobjevily v konečné, tříhodinové verzi, dokázal poskládat bonusový film. Pravda, je to film, který má "pouze" 76 minut, ale pořád se jedná o délku, jež naznačuje, že materiálu bylo obrovské množství. Nedokázal jsem se propojit s filmem, tohle bylo jen utrpení navíc.

Fantastická čtyřka (Fantastic Four, 2005) - 45 %
Tak ani napodruhé - anebo už napotřetí? - se mi tenhle film nedostal pod kůži a jen ukazuje, jak jsou některé komiksové filmy slabé. Základní zápletka jednoduchá, zbytečně se zde řeší scény, které jsou jen zdlouhavé a nudné, nemají pro děj místo. Herecké obsazení není tak špatné, ale tohle je legendární tým Marvelu, který osobně mám moc rád. Doufám, že nová verze bude lepší.

42 One Dream Rush (2009) - 60 %
42 režisérů a jejich dvaačtyřicetisekundové snímky podle jejich vlastních snů. Zajímavý experiment, to rozhodně. Podívejte se do hlav režisérských osobností i mně známých tvůrců. Je to hodně podivná mozaika, která pro mě funguje jen jako experiment. Většinou se jedná jen o zážitek okamžiku. V některých případech se ale nějaký ten dobrý nápad vydere na povrch a zaujme. V rychlém sledu se dojem trochu vytrácí.

Žádné komentáře:

Okomentovat