neděle 20. dubna 2014

Boj, Toy Story: Příběh hraček, Údolí stínů, Bezstarostný sex, Láska přes internet


Boj (War, 2007) - 70 %
Mám tenhle film rád. Je to možná malinko moc dlouhé, ale spojení Stathama a Liho je prostě výborné. Snad kdyby toho Jeta bylo ještě o něco víc. Ta finální pointa je trochu prapodivná, ale zase má ten správný béčkový styl. Akce zde sice není tolik, ale prostě jsem si k filmu udělal nějaký ten vztah. Pro mě dobrá zábava.

Toy Story: Příběh hraček (Toy Story, 1995) - 90 %
K tomuhle filmu jsem se dostal docela pozdě, protože jsem na něm nikdy neshledával nic, co by mě mělo nadchnout. Snad kromě toho, že mm rád westerny, sci-fi, hračky... vlastně nemám ponětí, proč jsem se "Toy Story" tak dlouho, ale nakonec jsem se k němu dostal, a jako vždy, Pixaři mě naprosto okouzlili. Ten vztah k hračkám je mi prostě blízký.

Údolí stínů (We Were Soldiers, 2002) - 80 %
Válka ve Vietnamu je téma, které je v podstatě nevyčerpatelné. Je možné na ni natočit klasické, dramatické válečné filmy, ale také psychedelické horory a vlastně i komedie. "Údolí stínů" je variantou dramaticky válečnou, kdy nejde jen o akci, která je nasnímána nadprůměrně, ale také o to, jak akce dopadá na ty, kteří zůstali doma. Tisíce kilometrů, přes které nejde nic ovlivnit. Silný příběh, který je přece jen vyprávěn s přemírou patosu, ale tahle válka si ho zaslouží. Anebo aspoň ti vojáci, co do ní byli nahnáni.


Bezstarostný sex (Young People Fucking, 2007) - 50 %
Nějak nevím, co si o tomhle vlastně myslet. Bylo to místy trochu vtipné, nebylo to ani moc odvážné, všechno pojato celkem decentně, což je také fajn, ale s tímhle názvem by člověk čekal možná malinko víc než jen romantický film o lásce, která se projevuje sexem a určitými nezdary. Je to průměrné, to je asi tak nejlepší pojmenování.

Láska přes internet (You've Got Mail, 1998) - 80 %
Tohle je film, který vás prostě musí bavit. Je to prostě snímek, který se vám má líbit, a to už jen tím, jací herci byli vybráni. A byli vybráni skvěle. Tom Hanks zde hraje naprosto výborně a já se pořád přesvědčuji, jak zajímavý a všestranný herec to je, i když jsem tomu nikdy moc nevěřil. Není to ani moc přehnané, romantika je dávkována tak akorát. Je to prostě ta správná romantika na hezký večer s někým, koho máte rádi.

Žádné komentáře:

Okomentovat