úterý 22. dubna 2014

Dark Canyon, Toy Story 3: Příběh hraček, Android Cop, Baggage Claim, Železní andělé 2


Dark Canyon (2013) - 40 %
Snaha natočit v současné době western mi přijde vždycky celkem obdivuhodná, protože už se nenajde moc tvůrců, kteří dokáží vystihnout tu správnou atmosféru, vytvořit ty správné postavy a dát tomu ještě takovou podobu, aby to bylo moderní, ale stále se ještě drželo žánru. Je to spíše podprůměrný film, který v sobě nemá westernového ducha, ale snaží se. Dá se na to dívat, ale nebudete z toho nijak zvlášť odvázaní. Pořád jsem ale rád, že se někdo snaží o to western točit. Daří se to jen velmi malému množství tvůrců, ale já snahu v tomhle případě počítám.


Toy Story 3: Příběh hraček (Toy Story 3, 2010) - 100 %
Asi je to tím, že šla animace neskutečně mílovými kroky kupředu, ale příběhově i vizuálně se mi tenhle "Příběh hraček" ze všech tří zamlouval nejvíce. Navíc, i když se zdá, že to bude jen obyčejný scénář, jsou zde zajímavé zvraty, někdy až nečekané, a hlavně zajímavé nové postavy. Nechybí samozřejmě ani ty staré, oblíbené. Pixar i po letech ve velké formě.

Android Cop (2014) - 15 %
Ze samotného názvu je asi celkem jasné, že půjde o snímek, který je variací na "RoboCopa". Je tomu skutečně tak. Jediné, co musíte čekat, je hodně levná varianta, která má špatné triky (triky jsou v podstatě jen v podobě digitální krve) a nepříliš zajímavého příběhu. V podstatě jen vyšetřování, které vedou normální policista a asi android, který vypadá velmi lidsky. Ani masky nejsou nijak promakané. Levné béčko, které jen parazituje na známé postavě, nic víc.

Baggage Claim (2013) - 50 %
Paula Patton je krásná a zábavná, navíc tenhle film není tak prvoplánově hloupý, jak se tváří, a místo toho se jedná o celkem fajn romantickou komedii, kde je velmi snesitelný a střídmý humor. Jasně, je to vlastně pohádka o princezně, co hledá svého prince, ale proč ne. Tohle je přesně ten film, který sem tam snesete, pokud nejste přímo odpůrci romantických komedií. Na takový ten průměr si to sáhne. Aspoň si to na nic nehraje, i když nějaké té nablblé moralitě se to stejně nevyvaruje.

Železní andělé 2 (Tian shi xing dong II zhi huo feng jiao long, 1988) - 75 %
"Železní andělé" jsou prostě frajeři, na které jsem koukal jako poměrně malý kluk, však je film také jen o dva roky mladší než já sám. Ty jejich příběhy mě pořád dostávají a není to jen nostalgií, protože to sice je pořádné béčko, ale zároveň je to pořádná nakopávaná, která řeší i celkem závažná témata, hlavně to, kam až sahá přátelství. No, očividně dost daleko. Skvěle jsem se bavil i po letech.

Žádné komentáře:

Okomentovat