pondělí 28. dubna 2014

Life of a King, Smrtonosná past 2, Lords of London, Movie: The Movie, Movie: The Movie 2V


Life of a King (2013) - 70 %
Jsou filmy, kde když zjistíte, že je to podle skutečné události, najednou dostává celý příběh nový smysl. Tohle jsem měl v případě snímku "Life of a King". Přišlo mi to jen jako neskutečně naivní snímek o člověku, který chce dětem z problémové čtvrti vrátit smysl života a dát jim vůbec směr tím, že je naučí hrát šachy. Jenže on tenhle klub funguje v reálu, a to tak, že opravdu funguje a dětem pomáhá. Cuba zase jednou ukazuje, že je to dobrý herec a že je ho docela škoda pro akční blbiny jako "Deception". Není to velký film, ale je lidský, a to je taky pěkné.

Smrtonosná past 2 (Die Hard 2, 1990) - 80 %
První film mám rozhodně radši, na tom se nic nezměnilo ani v průběhu let, ale tahle akce na letišti je také parádní. Má to nápad, má to dobré scény a Bruce Willis je sem tam opravdu hodně vtipný. John McClane je prostě postava, která se povedla, když tedy pomineme pátý díl...

Lords of London (2014) - 30 %
Londýnský mafián se probudí v Itálii a je celý od krve. Tohle je výborné východisko - myslím probudit se někde, kde by člověk neměl být - ale je otázka, jestli autoři zvládnou naplnit očekávání. Protože v tomhle případě divák chce něco zajímavého, nápaditého. To se bohužel nestalo. Rádoby mafiánské začátky v Itálii ve stylu "Kmotra 2" jsou neskutečně slabé, a to i všudypřítomnou angličtinou. I přes prvotní nápad je film jen ukázkou toho, že je potřeba mít celkově dobrý scénář, ne jen jeden ucházející nápad a pak velké kulové.

Movie: The Movie (2012) - 60 %
Je to vlastně taková blbost, ale vlastně jsem se docela bavil. Je to jen o tom, co všechno jsou známí herci ochotni udělat. A že si Jimmy Kimmel umí sehnat ty nejlepší, to je celkem známá skutečnost. Ty vtipy jsou místy hodně blbé, ale nápad je to výborný.



Movie: The Movie 2V (2013) - 60 %
Už to není tak originální nápad jako v prvním případě, ale potěší, že je to o něco kratší a navíc se zde objevují další herci. Nápad na film je celkově zajímavější a celistvější, místy je to i opravdu vtipné, ale hlavně ve chvíli, kdy máte k těm americkým celebritám vztah. A já ho očividně mám.

Žádné komentáře:

Okomentovat