úterý 29. dubna 2014

Můj pes Killer, Smrtonosná past 3, Vražda prezidenta Kennedyho, Reasonable Doubt, Jedlíci aneb Sto kilo lásky


Můj pes Killer (Môj pes Killer, 2013) - 30 %
Ale jo, ať si ti mladí filmaři klidně experimentují, ale tahle "syrová" výpověď o naší době, která je ve skutečnosti jenom plochá, prostě nemůže publikum zaujmout. Herecké výkony jsou jednoduše špatné. Neherci mohou prohloubit atmosféru, ale v tomhle případě ji prostě podkopávají. Nedá se nic dělat. Jako experiment proč ne, ale je to jen taková nudná sonda do jednoho lidského života. Vlastně do jednoho dne jednoho lidského života. A ono se zase tolik nestane, i když nám tvůrci tvrdí něco jiného.

Smrtonosná past 3 (Die Hard: With a Vengeance, 1995) - 80 %
Bavilo mě to stejně jako dvojka, a to hlavně proto, že se vracíme k dění z prvního filmu. Jeremy Irons by klidně mohl být filmovým bratrem Alana Rickmana, oba jsou výborní záporáci. Město, tedy mnohem větší hřiště, Johnovi sluší a umí se zde otáčet. Samuel L. Jackson je dobrý přicmrndávač.

Vražda prezidenta Kennedyho (Killing Kennedy, 2013) - 50 %
Už od začátku jsem měl problém s castingem. Ti herci prostě nesedli. Neříkám, že hrají špatně, na televizi je to dobré, i když mnohdy je to jen na efekt, aby se vyvolaly ty správné emoce. Ne postupně, ale hned v té jedné scéně. Je to přece jen docela prvoplánové, na druhou stranu se film drží podložené verze a známých skutečností. V závěru pak stále více používá archivní záběry, vzhledem k tomu, že je to televizní produkce, krvavé scény nečekejte. Na průměr to stačí, pokud se televizní tvorby týká, tak určitě.

Reasonable Doubt (2014) - 25 %
Teda takhle hodně špatně napsaný scénář člověk jen tak nevidí. Má tak obrovské množství děr ve smysluplnosti a logice. Postavy se zde nechovají tak, jak by se měly chovat podle toho, jaké jsou, jaké je jejich povolání, apod. Tady to šustí papírem, až to bolí. Všechno je jen pro ten efekt a pro to, aby byl dosažen, co záleží na tom, že postavy po chvíli začnou být celkem nesnesitelné, a to je mohou hrát sebe oblíbenější herci. Jackson musí zbytečně dávat své postavě hloubku, což z ní dělá jen dalšího obyčejného magora. Ach jo, tohle ke konci už bolelo.

Tomáš Magnusek má neskutečný dar. I k pitomému scénáři si sehnat herce, s nimiž se většinou v jednom filmu nesetkáte. Je schopen dokonce i ukecat legendy, což se povedlo i v případě tohoto filmu. To, že je scénář strašně špatně napsaný a je to celé hloupě zrežírované, to je další věc. Nemůžu si ale pomoct, docela tomuhle neumětelovi fandím. Ať si klidně točí podobné filmy. Jiní to zvládají také a za větší peníze. Je ale fakt, že Magnusek nezvládá urežírovat ani ty vtipy.

Žádné komentáře:

Okomentovat