pátek 20. dubna 2018

Tatínkova sláva, Nestyda, Polina, Reset, Paradox




Tatínkova sláva (La gloire de mon père, 1990) - 80 %
Takový nesmírně příjemný francouzský, v podstatě rodinný film o dětství autora literární předlohy na francouzském venkově. Je to nesmírně klidné, není to zbytečně vyhrocené a ukazuje se zde jak čistota dětské duše, tak i nádherná krajina francouzského venkova. Takové dětství bych také klidně bral, a ne že by to moje bylo špatné.

Nestyda (2008) - 40 %
Jeden z nejslabších filmů, od Hřebejka, jaké jsem viděl. Díváte se na to a tak nějak nic. Má to fajn prvky, jako třeba Emílii Vášáryovou, nahou Vicu, která má pro mě prostě úchvatné tělo, sem tam dobrý moment, jako třeba scéna s bývalou žačkou, ale celkově je to takové nic o ničem, které se může stát každému z nás.

Polina (Polina, danser sa vie, 2016) - 60 %
Dobrý film o tancování, který by vás především měl přimět k tomu, abyste si uvědomili, že je strašně špatně, když se má umění svazovat konvencemi a pravidly. Je potřeba do toho dát duši a pak je možné, aby skutečně vzniklo něco velkého, nového, krásného. Film takový vyloženě není, ale poselství má dobré.

Reset (2017) - 40 %
Hodně vyhypovaný snímek, který chtěl strašně moc ukázat, že Číňané mají na to, aby natočili spektakulární sci-fi, ale nějak pozapomněli na to, že by to ještě mělo mít dobrý a smysluplný příběh. Ten se nedostavil a na konci prostě není film schopen vyvolat žádné emoce, i když se o to vehementně snaží.

Paradox (Sha po lang: taam long, 2017) - 60 %
Tenhle snímek by potřeboval, aby v něm Tony Jaa měl co nejvíce prostoru. Nevím, jestli je tak drahý nebo co, ale to je tak těžké pochopit, že Tony musí mít co nejvíc akčních scén, protože je v nich prostě nepřekonatelný? Bohužel ostatní postavy tak dobře nedokážou táhnout celý snímek, který nemá ani vyloženě skvělý scénář.

Žádné komentáře:

Okomentovat