úterý 17. dubna 2018

Generation Iron 2, Mamas & Papas, Pan učitel Žába, Menaše, Diplomová práce




Generation Iron 2 (2017) - 55 %
Opět určeno hlavně pro ty, kdo mají rádi kulturisty, ale tentokrát mi přišlo, že jsou zde prezentované osudy o něco zajímavější. Kai Greene mě tu zaujal více než v prvním filmu, ale to bude tím, jak se zde více profiloval mimo soutěže. Je vidět, že tady skutečně jsou osobnosti, některé nemají jen svůj specifický svět.

Mamas & Papas (2010) - 40 %
Tohle je snímek, kde se probírají vážná témata, citlivá témata, ale já si nemůžu pomoct, díval jsem se na jednotlivé postavy, a bylo mi celkem jedno, co prožívají. Ani s jednou jsem se nedokázal pořádně propojit. Tohle není moc dobré na skoro dvouhodinový film, který by vás měl dostat právě psychologií postav a s tím spojenými emocemi.

Pan učitel Žába (Meester Kikker, 2016) - 50 %
"Pan učitel Žába" má vtipnou zápletku. Holčička má ráda žáby, a tak prezentuje na hodině referát právě o žábách. To ji vede ke zjištění, že jejich pan učitel je vlastně z části žába a sem tam se v ni proměňuje. Mohlo by to vést k celkem zajímavým situacím, ale to se z větší míry bohužel nenaplnilo, sem tam to ale dobré je.

Menaše (Menashe, 2017) - 60 %
Nenápadný snímek, který trochu kazí herecké výkony, jež nevypadají v některých chvílích vůbec přirozeně, ale na druhou stranu je zde skvělý hlavní hrdina, který film táhne vlastně jen tím, že je takový ňouma a že má problémy, které jsou na jednu stranu normální, na druhou divné a dané těžko pochopitelnými pravidly extrémního židovství.

Diplomová práce (Tesis, 1996) - 80 %
Ke konci mi už ta hra na diváka přišla trochu moc zdlouhavá, protože prostě nemohlo být moc těch, kdo vlastně za všechno mohli, stejně tak se mi nelíbilo, jak to skončilo, hodil by se k tomu konec jiný, ale i tak se Amenábarovi musí nechat, že je to hodně temná a místy hodně nepříjemná jízda, která ale ve snuffu nejde vyloženě daleko.

Žádné komentáře:

Okomentovat