čtvrtek 8. února 2018

American Satan, Ooru naito rongu: Sanji, Rise of the Footsoldier Part II, Singularity, Vesmírný tábor




American Satan (2017) - 60 %
Snímek "American Satan" je zbytečně moc roztahaný, což je škoda, protože kdyby byl přece jen trochu kratší, tak je ještě o něco lepší, ještě o něco snesitelnější. Má to hororové prvky, je to místy docela dobře dekadentní a do toho je zde celkem dobrá tvrdá hudba. Na to, jak nezávisle snímek vypadá, se povedl.

Drsné, ale pořád dobré. Nesnáším šikanu, k tomu se přiznám, Myslím si, že kdokoli šikanuje, je prostě ubožák. Proto mám rád filmy, kde je šikana potírána. Tohle je sice hodně extrémní způsob, ale stejně je podán tak, že vás to zaujme, drsné, krvavé, ale přece jen ne tak moc explicitní - pořád jsou to Japonci, kdy něco nejsou ochotni zobrazit.

Docela dobré, i když mám pocit, že filmy v téhle sérii jsou zbytečně zdlouhavé, a to hlavně proto, že se berou moc vážně a mají pocit, že skutečně mají co vyprávět a že to, co vypráví, je vlastně dobrá a rozsáhlá sága. Nemyslím si, že by to bylo až tak skvělé, ale přece jen, na ten průměr si "Rise of the Footsoldier" sáhne.

Singularity (2017) - 40 %
Tak jo, opravdu nemám rád levná sci-fi, protože je na nich moc vidět, jak je to komorní a jak to nesedí k tématu. Film, kde v podstatě dojde k vyhlazení lidstva a odehrává se jen v lese a na jednom hradě, přičemž by to zde mělo doslova kvést technologií, co se ukáže jen na pár záběrech, je prostě málo.

Vesmírný tábor (SpaceCamp, 1986) - 50 %
Začalo to jako skvělá zkušenost, kdy se děti měli stát součástí vesmírného programu NASA s tím, že se měli podívat do prostor, kde kosmonauti trénují a sami se jimi jakoby stát. Jenže pak najednou došlo k tomu, že se s nimi raketa dostala do kosmu a oni musejí ukázat své schopnosti naostro. Hodně naivní provedení, ale zápletka je pěkně ulítlá.

Žádné komentáře:

Okomentovat