pátek 16. února 2018

The Good Neighbor, The Healer, Muž z Kentucky, LEGO® Ninjago® film, Šílenství krále Jiřího




The Good Neighbor (2016) - 70 %
I když mě finále lehounce zklamalo, přece jen je dle mého tenhle film dost dobrý na to, aby stál za pozornost. Je to takové komorní, mockumentary se tu využívá jen ta akorát, aby to neodradilo, a celkově je to docela napínavé a funguje to. Záleží jen na tom, jestli se vám to finále bude líbit nebo nebude. A za mě ušlo.

The Healer (2017) - 90 %
Myslel jsem si, že to bude ptákovina, ale tohle je prostě snímek, který mi sedl. Je v něm poselství, které je dostatečně silné, herecky je to velmi příjemné a nakonec to má co říct i v doslovu. Osobně bych uvítal ještě trochu jiné zakončení, ale chápu, že ten film v sobě měl mít pozitivní náboj. I tak jsem byl nadšen.

Muž z Kentucky (The Kentuckian, 1955) - 60 %
Burt Lancaster si v tomhle snímku hodně jede na jistotu, což si pojistil i skutečností, že si snímek sám zrežíroval. Prostě správňácký chlap, kterému padají do cesty překážky, ale on se vždy zvedne, vždy o něco silnější a vždy bude bránit ta, na kterých mu záleží. Jo, tohle je snímek, na který se dá celkem v klidu koukat.

LEGO® Ninjago® film (The LEGO Ninjago Movie, 2017) - 70 %
Docela se opakuje to, co předvedl "LEGO® příběh", ale vlastně to vůbec nevadí, protože tohle je výborná parodie na akční žánr kung fu filmů, navíc jsou zde celou dobu skutečně parádní hlody, které se neomrzí a na kterých LEGO filmy stojí. Na jedno zhlédnutí je to prostě super, u druhého bych si už tak jistý nebyl.

Šílenství krále Jiřího (The Madness of King George, 1994) - 70 %
Je otázkou, do jaké míry můžeme být v současné době rádi za pokrok, který nám přinesla medicína, anebo jsme dříve měli být rádi za neznalost. Ale neznalost vede k omylům, což tenhle film krásně ukazuje, navíc v mistrovském hereckém výkonu Nigela Hawthorna. Šílenství prostě není vždy šílenství.

Žádné komentáře:

Okomentovat