pátek 2. února 2018

Maudie, Maze, Milano rovente, Mrs. Parker a začarovaný kruh, Mythica: Soumrak bohů




Maudie (Maudie, 2016) - 80 %
Velmi povedený film, kdy pro silné téma byli vybráni dostatečně dobří herci, kteří ho dovedli skvěle prezentovat. Postavu Ethana Hawka je celkem snadné nesnášet, ale přitom je zde mužem, který má prožít romantický vztah. I postava Maudie (opět skvělá Sally Hawkins) také není klasickou hrdinkou romancí. O to silnější dopad má jejich vztah na diváka.

Maze (2017) - 40 %
Myslel jsem, že film bude trochu drsnější, než jak se ukazoval. A pak skutečně přišla scéna, která byla dobrá, drsná, dokázala s divákem zamávat. Jenže pak opět dlouho nic. Vězeňská dramata nejsou špatná, ale tohle irské provedení, které je sice založeno na skutečných událostech, postrádá nějaký pořádný náboj.

Milano rovente (1973) - 70 %
Když se díváte na snímek "Milano rovente", bude vás možná napadat, jestli se tohle nezvrtne v italské porno. Vizáž herců, místy i styl natáčení by k tomu směřovali, ale on je to ve skutečnosti mafiánský film, který má celkem dobré postavy, docela dobrý spád a jede od začátku až do konce, který musí být krvavý. A je.

Mrs. Parker a začarovaný kruh (Mrs. Parker and the Vicious Circle, 1994) - 50%
Jennifer Jason Leigh je hvězdou tohoto filmu, který je o určité formě dekadence v jazzovém období Spojených států amerických, Jako kdyby celá generace nevěděla, kam se vydat, a tak nehledá cestu, jen způsob, jak se té cestě vyhnout. Překvapivě to není tak zajímavé, jak by si jeden myslel, bohužel ani herecky.

Mythica: Soumrak bohů (Mythica: The Godslayer, 2016) - 50 %
Od téhle série skutečně není možné očekávat, že by se jednalo o nějaké hardcore fantasy, spíše je to historický film s nějakým tím CGI efektem, ale na druhou stranu se docela daří dělat kulisy tak, aby byly uvěřitelné. Možná nízkorozpočtové, béčkové, ne až tak zábavné, ale vlastně jsem si na tuhle sérii docela zvykl a nevadí mi. Skoro škoda, že už skončila.

Žádné komentáře:

Okomentovat