úterý 12. září 2017

Wall Street: Peníze nikdy nespí, We Are Your Friends, Welcome to Happiness, Welkkeom tu Dongmakgol, Western World




Wall Street: Peníze nikdy nespí (Wall Street: Money Never Sleeps, 2010) - 70 %
Vlastně se jedná o takovou pohádku v kapitalistické duchu. Oliver Stone dál jede na intriky a na to, co je všechno na burze možné, ale mnohem více je zde lidská rovina, která je do jisté míry idealizovaná, ale v kontrastu s tím, jak jsou lidé prohnilí a špatní. Něco to o nás říká a říká to docela dobře.

We Are Your Friends (We Are Your Friends, 2015) - 30 %
Asi už jsem na to starý, nebo co, ale tenhle film se mi prostě nelíbil. Zac Efron je fajn, ten mě docela baví. Emily mě nebaví vůbec, jako herečka nic, prostě se na ní jen chlapi mají koukat, to je celé. Hudba mi vůbec nic neříká, takže asi nebudu cílovka, ale mně tenhle film prostě nic neřekl. Mnohokrát omleté, nudné.

Welcome to Happiness (2015) - 20 %
Skupina zajímavých herců v naprosto nezajímavé filmu. Hledání sebe sama a smyslu svého života prostřednictvím kouzelných dveří, které má člověk ve svém bytě. Pomocí ostatním najde cestu i k tomu, jak si pomoct sobě. Tohle je tak scenáristicky nezajímavé a nudně zahrané, že to celou dobu prostě ubíjelo.

Welkkeom tu Dongmakgol (2005) - 80 %
Trochu jiný pohled na válku. Na jednu stranu neskutečně realistický, kdy úvodní pasáž vás o tom přesvědčí naplno, ale přitom zároveň takový kouzelný, lehce poetický místy až absurdní, ale za každou cenu nesmírně profesionálně provedený. Tohle je film, který se musí vidět, protože je prostě tak specifický.

Western World (2017) - 20 %
Mám rád westerny a jsem rád, že se zase vracejí, ale musí se nechat, že to přece jen chce trochu peněz a nenatáčet v podstatě jen na jednom místě s herci, kteří svoje role moc nezvládají. Tady se nepodařilo vytvořit správnou iluzi divokého západu a to je asi největší chyba filmu. Pak se s tím veze všechno.

Žádné komentáře:

Okomentovat