pondělí 4. září 2017

Napříč časem, Madisonské mosty, Viktor, Viktorie, Victoria, Videokracie




Napříč časem (From Time to Time, 2009) - 65 %
Chvíli jsem si myslel, že by to dokonce mohl být film s hororovými prvky, ale jak se ukázalo, bylo to jen historické fantasy, které ale mělo celkem hezký, lidský příběh, který vedl k očekávanému konci. Ano, ten film měl ukázat, jaké hodnoty vyznávat, ale díky většině hereckých představitelů mě to bavilo.

Madisonské mosty (The Bridges of Madison County, 1995) - 90 %
Jednoduchá, ale ve své jednoduchosti krásná romance, která mohla být tak skvělá jen díky tomu, jak byla zahrána a nakonec i zrežírována. Jasně, jsou zde momenty, kde si říkáte, že ten pláč je z vás nucen, ale vy díky stopáži skvěle poznáte oba hrdiny, a tak na konci máte skutečný důvod, proč brečet. Dojetím i krásou lásky. A nejen krásou, i jejími podivnými podobami.

Viktor, Viktorie (Victor Victoria, 1982) - 75 %
Blake Edwards uměl jako jeden z mála režisérů natočit komedie, u kterých jste si místy říkaly, že jsou naprosto ztřeštěné, ale hned v další scéně jste si mohli říct, že jsou vlastně docela chytré. A k tomu ještě příběh, který má hlavu a patu a dává smysl. Navíc je vše okořeněno výbornými hereckými výkony hlavních představitelů.

Victoria (Victoria, 2015) - 60 %
Film má rozhodně dobré tempo a postavy jsou zde docela intenzivní, navíc se to vyvine možná trochu jinak, než na první pohled čekáte. Je to jízda, skoro v reálném čase, se zajímavou kamerou a zajímavým střihem. Přesto mě to ale nedokázalo vtáhnout takovým způsobem, abych film vyloženě obdivoval.

Videokracie (Videocracy, 2009) - 55 %
Jasně, na první pohled je to hodně prvoplánové a kritizuje se zde to, co Berlusconi dokázal s italskou televizí a kam až se dostal. Přece jen je zde ale vidět síla propagandy, která ani po zkušenostech s Hitlerem neslábne. Jen Berlusconi alespoň nenadělal tolik bordelu. Přesto je s podivem, jak dlouho byl u moci. Ale tohle snímek tolik nezdůrazňuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat