neděle 3. září 2017

Mizející vlny, Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života, Četník v New Yorku, Na sv. Valentýna, Vengeance: A Love Story




Mizející vlny (Aurora, 2012) - 55 %
Velmi zajímavý nápad, který je dle mého ale nedotažen do konce. Zaměřil se hodně na tu niternou rovinu, ale mohl být ve skutečnosti ještě mnohem temnější, než jaký nakonec vyšel. Takhle je to zajímavý psychologický náhled, ale hodně omezený a bez snahy skutečně najít temnou stránku. Ale několik dobrých scén se zde najde.

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života (Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, 2003) - 35 %
Trochu zajímavější postavy než v prvním filmu, ale možná je to jen hereckým obsazením. Akce opět špatná, kdy některé střihy jsou překvapivě divné a nedotažené, ale nejvíc mě mrzela scéna se žralokem, která mohla být extra cool, ale ve skutečnosti stála za hovno. Pak už to bylo jen moc natahované.

Četník v New Yorku (Le gendarme à New York, 1965) - 60 %
Už to není tak nařachané jako první film a v mnoha scénách - až příliš jich je - se hraje jen na to, že se postavy pitvoří. A hned několik vtipů se zde opakuje skoro až do úmoru. Tohle není úplně ono a já mám pocit, že potenciál New Yorku zůstal nevyužit, prostě to jsou jen četníci na cestě s komplikací jedné dcery.

Na sv. Valentýna (Valentine's Day, 2010) - 30 %
Bohužel klasický Garry Marshall z posledních let své tvorby. Dával důraz na to, aby se mu ve filmu objevila spousta hvězd a Hector Elizondo, ale samotné příběhy jsou jen směřovány k tomu, aby to mělo ten klasický happy end a bylo to líbivé. Není zde nic, co by překvapilo, nic, co by vybočovalo, nic, co by skutečně zaujalo.

Vengeance: A Love Story (2017) - 70 %
Jojo, mám filmy o pomstě prostě rád, a když jsou zde hajzlové skutečně znázorněni jako hajzlové, tak jsem za to rád ještě víc. Nicolas Cage nám stárne, ale pořád to utáhne, a když sejme prvního, je to prostě parádní scéna. Je mi jedno, jestli by se tohle mohlo reálně stát, protože pro tu zábavu ze sledování to stačí.

Žádné komentáře:

Okomentovat