neděle 1. ledna 2017

Naprosto dokonalé, Anegan, Milujte svého zabijáka, Kubo a kouzelný meč, Uncle Nick


Naprosto dokonalé (Absolutely Fabulous: The Movie, 2016) - 50 %
Tenhle humor není špatný, jsou zde momenty, které jsou docela vtipné, ale co si budeme namlouvat, nějak moc extra mi to nesedlo. Ty postavy v sobě mají potenciál, ale stejně tak jsou někdy docela otravné. Ne, možná kdybych viděl původní seriál, ale protagonistky mi nedokázaly pořádně přirůst k srdci.

Anegan (2015) - 50 %
Celkem klasický indický romantický film, který obsahuje hodě muzikálových čísel a snaží se být jiný hlavně tím, že se v některých momentech mění v thriller. Tam směřuje i celý příběh, ale v rámci celého kontextu mi to přijde celkem nefunkční. Je to škoda, protože samotné finále je dobré a bez zbytku by fungovalo.

Milujte svého zabijáka (Confessions of a Dangerous Mind, 2002) - 40 %
Nemůžu si pomoct, ale mě tenhle film prostě nebavil. Kromě toho, že tu jsou známí herci a tvůrci se snaží hrát na notu humorně temnou, tak já jsem se prostě nebavil a nebyl jsem zaujat stylem, kterým je film vyprávěn. Clooney není špatný režisér a udrží náladu filmu až do konce, ale postavy mi tu přijdou hodně slabé.

Kubo a kouzelný meč (Kubo and the Two Strings, 2016) - 80 %
Krásná animace je první devizou tohoto filmu, ale není jedinou. Je zde ještě nádherná poetika, která se celým filmem prolíná, stejně jako humor, který dovede udeřit v ten správný moment. Do toho všeho je zde ale krásný příběh o hledání sebe sama a o hledání v minulosti, které má překvapivé okamžiky.

Uncle Nick (2016) - 60 %
Nemůžu si pomoct, ale humor tohle filmu mi sedl, mimo jiné i proto, že je provázán s pořádně drsným tématem, které je nakonec i pointou celého rodinného setkání. Erotika je zde na trochu jiné úrovni než v ostatních amerických filmech, což také kvituji s povděkem. Nemyslím teď jen ve smyslu toho, co je zobrazeno, ale i to, o čem se mluví.

Žádné komentáře:

Okomentovat