středa 25. ledna 2017

Ben Hur, Příchozí, Socialismus, Divotvorný hrnec, Útěk


Ben Hur (Ben-Hur, 2016) - 20 %
Za mě tenhle snímek kandiduje na jeden z nejzbytečnějších remaků, jaké kdy byly natočeny. Myslel jsem, že to budou dvě hodiny proto, aby zde pak byla naprosto neskutečná scéna čtyřspřeží, ale ukázalo se, že ani v tomhle směru nemůže být klasika překonána. Trochu zvláštní, ale je tomu tak. Zbytečný film.

Příchozí (Arrival, 2016) - 90 %
Moc jsem se na tenhle film netěšil, protože jsem si po dlouhé době přečetl recenzi v Cinemě od namachrovaného arogantního Stránského, který podle všeho rozumí tomu, co to je film a jaký je ten správný, ale naštěstí Villeneuve a jeho dílo mluvili sami za sebe a ukázali, že je i v současné době možné natočit skvělé sci-fi, které má krásnou vizuální stránku, má triky, ale má i příběh, smysl a myšlenku..

Socialismus (Film socialisme, 2010) - 35 %
Film, který ukazuje, že Jean-Luc Godard je schopen natáčet i v dnešní době, že nezůstal v minulosti, ale jeho styl je pro mě prostě tak zvláštní, že mě na podobné filmy nebaví koukat. Cítím, že je zde nějaká hlubší myšlenka, ale díky formě se mi ji ani nechce hledat. Jako experiment je to zajímavé, jako výpověď je to dle mého spíše prázdné.

Divotvorný hrnec (Finian's Rainbow, 1968) - 55 %
Takový hezký, pozitivní muzikál, který má to štěstí, že zde má Petulu Clark, která má prostě nádherný hlas, ale také legendu Freda Astaira. Francis Ford Coppola dokázal, že zvládne i muzikál, i když ten je trochu moc roztahaný a některé zábavné scény zase tak zábavné nejsou a přijdou vám skutečně jen jako natahování děje.

Útěk (Flukt, 2012) - 60 %
Snímek, který je takový zvláštní, jak provedením, tak příběhem. Děj je vlastně jen o to, že banda grázlů, kdesi v minulosti, zajme dívku, její rodinu vyvraždí. Dívka pak chce jen utéct. O ničem jiném to není. Ani se zde moc nemluví, ale snímek přitom nenudí. Je akční, je pořádně drsný. A to je všechno. Nic víc, ale ani nic míň.

Žádné komentáře:

Okomentovat