úterý 27. prosince 2016

Tohle je náš svět, American Grindhouse, Krvavý kámen, Excalibur, Banksy: Exit Through the Gift Shop


Tohle je náš svět (Captain Fantastic, 2016) - 90 %
Nečekal jsem, že mě tenhle snímek dostane, ale stalo se. Líbilo se mi, jak Viggova postava vychovávala svoje děti, protože si myslím, že by to skutečně mohlo být funkční. Jasně, je to tady přivedeno trochu ad absurdum, ale myslím si, že je fajn, aby zde existovala oproti současnému konsumu nějaká alternativa.

American Grindhouse (2010) - 80 %
Nemůžu si pomoct, ale podobné dokumenty mám prostě rád. Vracejí se k filmům, které většina diváků nechce sledovat, nebo o nich prostě neví. Ale grindhouse představuje zajímavé filmy, jsou to skvělá béčka a místy i filmy, kde uvidíte scény, jež jsou i dnes pořád tabu. Tohle je na podobných filmech krásné a já jsem rád za každý dokument, který se k nim vrací a připomíná je.

Krvavý kámen (Bloodstone, 1988) - 60 %
Pěkně jednoduchý akční film, který hraje na docela zajímavé prostředí exotické země a k tomu honbu za diamantem, která je obvykle docela oblíbená. Je to místy celkem vtipné, je to trochu i krvavé, má to správný drive. Jasně, že tenhle film snadno zapadne, ale nemůžu si pomoct, mě tohle americko-indické béčko bavilo.

Excalibur (Excalibur, 1981) - 80 %
Pro mě tohle není ultimátní verze artušovské legendy, ale docela se jí blíží. Nějak si nemůžu pomoct, já jsem měl vždycky raději tuhle legendu s větším množstvím fantastických prvků. Nějak mi k tomu prostě sedí. A asi méně boha, ale tak je jasné, že to bude ke svatému grálu prostě patřit. Po letech stále výborné.

Banksy: Exit Through the Gift Shop (Exit Through the Gift Shop, 2010) - 60 %
Umění má mnoho podob a sprejerství mezi ně také patří. Ale tohle není dokument o sprejerech, to je dokument o alternativních umělcích celkově, který Banksy režíroval a také jím tak trochu provází. Představují se zde umělci, které já neznám, ale kteří mají co říct. Takoví lidé jsou zajímavý. Samotný dokument ale pro mě víc než představení umělců nefungoval.

Žádné komentáře:

Okomentovat