pondělí 5. prosince 2016

Matky na tahu, Concorde - Letiště 1979, Army of One, Temná krajina, Dr. Dolittle


Matky na tahu (Bad Moms, 2016) - 40 %
Taková celkem klasická komedie, která se nám snaží říct, že je vlastně v pohodě být nezodpovědnou matkou, hlavně když je prostě... no v pohodě. Samozřejmě, že ona zjistí, jaká je kráva, a pak si uvědomí, co je vlastně špatně, a že vůbec není špatně to, že je špatná matka, ale to, že to chápe. Ne, tohle mě nebavilo. Jako poselství fajn, ale v tomhle obalu ne.

Concorde - Letiště 1979 (The Concorde... Airport '79, 1979) - 50 %
Je to přece jen trochu pád v rámci série, ale na druhou stranu je to pořád docela napínavé. A také vtipné. Delon a Kennedy si tady jako dvojka docela dobře sedli. Trikově už to není na takové úrovni jako předchozí filmy a musí se tomu hodně odpustit. Třeba zkrácení stopáže by nevadilo. Ale vyloženě mi to nevadilo.

Army of One (2016) - 40 %
Trochu jsem doufal, že by to mohla být sranda, ale tenhle film o člověku, který se na vlastní pěst rozhodl zabít Usámu, mi spíše vadil. Nicolase Cage mám rád, ale tady mi jeho postava prostě vadila a je celkem jedno, jestli je to podle skutečné události, nebo ne. Ten člověk je divný a nevím, proč bych ho měl sledovat.

Temná krajina (Dark Country, 2009) - 40 %
Tady se někdo asi trochu inspiroval Davidem Lynchem, ale přitom se snažil natočit i noirový snímek. Vzešlo z toho něco, co by mohlo být chytré, minimálně se to tak tváří, umělecké, ale v konečném důsledku je to jen taková banální historka, která si ráda hraje s černou, které je zde opravdu požehnaně.

Dr. Dolittle (Doctor Dolittle, 1998) - 50 %
Tenhle snímek jsem kdysi měl v televizi hodně rád. Jasně, bylo to hlavně proto, že to bylo o zvířátkách, bylo to roztomilé a já jsem z toho byl na větvi. Děti holt tohle mají docela rády. Jinak je to ale celkem obyčejná komedie o tom, jak jeden chlápek umí něco, co jiní ne, ostatní si myslí, že je cvok, ale on jim dokáže, že je obdarovaný.

Žádné komentáře:

Okomentovat