pondělí 21. prosince 2015

Stroszek, Amy, Princezna Fantaghiró 3, Freejack, No Way Out


Stroszek (Stroszek, 1977) - 60 %
Ten film rozhodně dovede zapůsobit, ale pro mě byl přece jen trochu moc nepřístupný na to, co by mi měl sdělit. On tu myšlenku "amerického snu" a jeho skutečné podoby sděluje, ale s těmi postavami jsem se prostě nebyl schopen jakkoli ztotožnit a držel jsem si pod nich odstup. On je to možná i trochu záměr, protože se tím zdůrazní idea, ale mě to prostě nesedělo.

Amy (Amy, 2015) - 70 %
Nato, že mě Amy nikdy nezajímala a její písně jsem nikdy neposlouchal, mě tenhle dokument dovedl strhnout. Ano, v jejím životě rozhodně byly okamžiky, které stojí za zdůraznění a které ukazují, jak jsou lidé... no jaké jsou to svině a jak dokáží člověka ničit. Co ale musím ocenit nejvíc, to je režie, protože tohle je skvěle vygradováno, že to strhlo i mě, nefanouška.

Princezna Fantaghiró 3 (Fantaghirò 3, 1993) - 60 %
Ale jo, ta anabáze s Tarabasem mě bavila. Je to takový správný protipól k Romualdovi a je v konečném důsledku i zajímavější. Celkově je příběh ale moc roztahaný a je potřeba vracet různé postavy jenom proto, aby se tři hodiny řešilo, jak Romualda zase oživit. A světě div se, ono se to nakonec povede.

Freejack (Freejack, 1992) - 60 %
Celkem solidní sci-fi, které má velmi dobrý nástup, ale postupně se utápí samo v sobě a moc se snaží o to, aby byl závěr překvapující, což se až tak nedaří. Z hlediska akčního je to lepší, ale opět platí, že tohle má vrchol tak někdy v první polovině, pak už zájem diváka začne klesat a není už tolik o co stát.

No Way Out (2015) - 30 %
Je docela smutné, když nejtragičtější herec v celém filmu, který sám o sobě není nijak skvělý, je Danny Trejo. Na něm je ale prostě vidět, že vezme všechno a už se ani moc nesnaží. Tady ale opravdu negativně vynikal. No, není to dobrý film a jsou rozhodně lepší, i na podobné téma, které se snaží trochu akcentovat i sociální postavení.

Žádné komentáře:

Okomentovat