pátek 11. prosince 2015

Zavraždění čínského bookmakera, Bikini Model Academy, Zámotek 2: Návrat, Trancers III, Bláznivá dovolená


Zavraždění čínského bookmakera (The Killing of a Chinese Bookie, 1976) - 60 %
John Cassavetes má svoje kvality, o tom asi není třeba pochybovat, ale tohle je film, který mě zrovna dvakrát nebavil. Už je tady až moc blízkých záběrů, až moc scén, které jako kdyby nic neříkaly. Prostě jsem se u tohoto filmu nudil a nevytrhly to ani rozhodně kvalitní herecké výkony, kterými byl film obdařen.

Bikini Model Academy (2015) - 10 %
Tak jsem si myslel, že mám poslední dobou štěstí na dobré béčkové filmy, ale americké komedie jsou prostě špatné. Myslím tyhle nízkorozpočtové. Tvůrci nemají nápady, ale hlavně nemají ani smysl pro humor. Tohle je prostě otravný film, na který se nechcete dívat, protože se nemáte čemu smát, nemáte se čím bavit. Smutné.

Zámotek 2: Návrat (Cocoon: The Return, 1988) - 45 %
Takové klasické pokračování. Na jednu stranu máte radost, že se postavy, které jste si mohly oblíbit, vracejí, ale na druhou stranu si uvědomujete, že už toho ve skutečnosti nemají co říct a jediné, co by mohlo zaujmout, bude jejich smrt, nebo něco podobně nostalgického. A přesně takový je tenhle druhý díl.

Trancers III (1992) - 45 %
Oproti dvěma předchozím dílům je tohle přece jenom slabota. Nejsou tu už tak dobré hlášky, příběh se možná zbytečně moc komplikuje, hlavně v rámci té romantické roviny, některé postavy zde chybí a nezachrání to ani konec, kde se je tvůrci snaží navrátit. Jsem mírně zklamaný, ale aspoň je to pořád relativně krátké, což je dobře.

Bláznivá dovolená (Vacation, 2015) - 60 %
Ne, že by mě tahle komedie naprosto dorovnala, ale musím říct, že na to, že americké komedie jsou většinou blbé, tak tohle je jedna z těch, de jsou momenty, které jsou skutečně vtipné. Je tady spousta trapného, ale třeba šikana staršího bratra je dokonalá. Chevy Chase je tragický, což je škoda, ale jinak jsem se docela bavil.

Žádné komentáře:

Okomentovat