čtvrtek 10. prosince 2015

Putovní divadlo, Badge of Honor, Beasts of No Nation, Jiu ceng yao ta, Trancers II


Putovní divadlo (O thiasos, 1975) - 70 %
Na ten snímek je hodně těžké se dívat, ale musím uznat, že i když mě čtyřhodinová dílka na první pohled hodně vyděsila, tak musím uznat, že je to film, který dovede zaujmout. Je to hodně nevšední zážitek, který ukazuje Řecko způsobem naprosto odlišným vzhledem k tomu, jak jej chápeme - jako turistickou destinaci. Silné, dlouhé scény, na které se musíte připravit.

Badge of Honor (2015) - 50 %
Asi mám nějakou dobrou náladu, protože tohle je celkem tradiční příběh bez nějakých velkých překvapení. Ale funguje. Mena Suvari je pořád takové zlatíčko, ale drsnější role jí tu sluší. Příběh je tak akorát zamotaný, natočený celkem profesionálně. Za mě si to na ten průměr sáhne celkem s přehledem. Prima béčko.

Beasts of No Nation (2015) - 70 %
Tohle opravdu není látka, která by zajímala každého, na druhou stranu je vždycky zajímavé se podívat do jiných částí světa a zjistit, jak to tam vlastně funguje/nefunguje. "Beasts of No Nation" jsou však mimoto také ukázkou mistrovského herectví, a to jak v případě dětských, tak i dospělých rolí. No, Afriku opravdu moc neznáme.

Jiu ceng yao ta (2015) - 70 %
Nějak to s tím hodnocením asi přeháním, ale já jsem z tohohle čínského filmu měl prostě dobrý pocit. Ten příběh sem tam hodně tlačí na pilu a chce z vás ždímat slzy, ale v první řadě je to vizuálně neskutečně zajímavý podívaná, která má něco z hororu, něco z fantasy a něco ze sci-fi, přitom je to napínavé a dobrodružné, a jsou zde krásné lokace, ať už skutečné, nebo digitální. CGI mimochodem celkově velmi kvalitní.

Trancers II (1991) - 70 %
Až se divím, co mě v poslední době baví. Tohle je ale pokračování, které je dle mého názoru hodno prvního dílu. Pokračování, které je ryzím béčkem, kde jsou skvělé postavy, parádní hlášky a jednoduchý děj, který se tváří komplikovaně. Ani ty hrátky s časem mi nijak nevadí a finále mi nepřišlo trapné, což je rozhodně úspěch.

Žádné komentáře:

Okomentovat