pátek 25. prosince 2015

Americký přítel, Drsňák, Ben Collins Stunt Driver, Rumble, The Hollow


Americký přítel (Der amerikanische Freund, 1977) - 70 %
Tohle je pro mě film, který je přesně na pomezí toho, že by to mohlo být skvělé, a toho, že je to prostě jenom dobré. Wim Wenders má jistou a dobrou režii, ale nic to nemění na tom, že mě to v některých momentech nudilo. Herecky ale v podstatě nemám co vytknout. Hercům se daří budovat atmosféru v souladu s prostředím a s režisérskými záměry.

Drsňák (Nabbeun namja, 2001) - 60 %
I když jsem o tomhle korejském režisérovi hodně slyšel, je tohle ve skutečnosti můj první film, který jsem od něj viděl. A není to rozhodně špatný film. Jen je takový velmi specifický a skoro jsem si říkal, že to pomalé tempo mu někdy prostě nesluší a vadí mu. Ale pak jsou zde scény, které vás vytrhnou. Tohle je temná romance a ty mám rád.

Ben Collins Stunt Driver (2015) - 40 %
"Top Gear" mi k srdci nijak nepřirostl, stejně jako mi k srdci nepřirostla rychlá auta. Já nechci rychlé auto, já chci aut, které mě někam odveze. Takže tohle beru opravdu spíše jako filmeček pro fanoušky Bena Collinse, kterých si myslím, že je dost. Ti si film užijí, ti ostatní se podívají na nějaká ta celkem pěkná auta.

Rumble (2015) - 40 %
Takový celkem standardní akční film, který těží hlavně z toho, že je to levné a že je zde snaha o nějakou tu pointu, která podle všeho musí diváka zarazit do židle. Tak úplně se to neděje a nepomůže tomu ani obličej hlavního představitele, který se opravdu snaží. Ale není to až tak hrozné, prostě jen nesmíte nic čekat.

The Hollow (2015) - 50 %
Trochu jsem si nejprve spletl filmy se stejným názvem a myslel jsem, že tohle bude něco trochu jiného, než to nakonec bylo. Dostal jsem horor, který mi přišel hodně fajn, a byl jsem spokojený z toho, co jsem viděl. Není to žádná skvělá podívaná, má to jednoduchý děj, ale to monstrum je nakonec hodně povedené a digitálně skvělé.

Žádné komentáře:

Okomentovat