středa 12. listopadu 2014

My Best Friend's Wedding/My Best Friend's Sweating, Mildred Pierceová, Gulp, Operation Rogue, Mac 'n' Cheese


Tak tohle se mi hodně líbilo. Název, než přečtete, tak film skončí, ale je to výborná triková minutovka, která nepostrádá vtip, a to ani v poslední sekundě. Ujeté, zábavné, prostě skvěle strávená minuta, které rozhodně nelituji.

Mildred Pierceová (Mildred Pierce, 1945) - 90 %
V hlavní roli úchvatná Joan Crawford, která nemusí být symbolem hollywoodské krásky, stejně jako její obrovská sokyně Bette Davis, ale nic to nemění na tom, že dívat se na ni jako na hlavní postavu, prostě stojí za to. Neskutečná herečka. Ano, příběh má slabiny, ale to, jak je to herecky podáno, to samo o sobě některé momenty vynahrazuje.

Gulp (2011) - 30 %
No co, nejde tady o nic jiného, než ukázat, jak skvělou kvalitu mají filmy natočené na mobilní telefon. V tomhle směru se to povedlo. Ve smyslu, aby to něco řeklo, to ani ne. Trochu variace na Jonáše a velrybu, ale opravdu jen slabá.

Operation Rogue (2014) - 40 %
Celkem fajn akční film, který nijak zásadně nevyniká v akčních scénách, ani v těch poklidnějších, ale stejně máte místy pocit, že je to docela zajímavé a hlavně skousnutelné. Některé scény vypadají dobře, asi to bude kamerou, která byla použita, protože té se docela daří třeba v ulicích celkem zachytit atmosféru.

Mac 'n' Cheese (2011) - 60 %
Dobrý vtípek, který je naštěstí velmi krátký. Celou dobu čekáte na to, jaká bude pointa, a myslím, že ta je schopna vám přivodit alespoň trochu toho smíchu. Navíc je průběh výborně akční, až steroidově nabušený. Byly ještě zvoleny skvělé barvy, které z toho dělají ještě větší kýč. Ale to vůbec nevadí, protože o to jde.

Žádné komentáře:

Okomentovat