pátek 23. května 2014

Pokémon Ranger and the Temple of the Sea, Seal Team Eight: Behind Enemy Lines, Slídil, Life is Beautiful, Snowpiercer


Konečně film, který má pořádnou délku a vypadalo to, že i celkem ucházející příběh. Problém nastává opět hlavně ve chvíli, kdy se přechází na 3D animaci. Nesedí to k tomu a celkový výsledek pak není moc pěkný. Jede se v zajetých kolejích, ale tak nějak to tentokrát působí správně velkolepě a zajímavě. Jo, bavilo mě to.

Už jen kvůli tomu krásnému výbuchu člověka po zásahu raketou nemohu jít na nejnižší hodnocení, protože to prostě bylo udělané dobře. Že je to jinak trikově hrozné a příběhově ještě horší, to je věc další. Stejně si ale nemůžu pomoct, ono mě tohle béčko docela úspěšně zabavilo. Neříkám, že jsem mu věnoval pozornost celou dobu, to by mi asi vymylo mozek, ale jako kulisa fajn. Výbuchy místy celkem efektní. O nic jiného také nejde.

Slídil (Sleuth, 1972) - 75 %
Tohle je jednoduše koncert dvou skvělých herců. Musím říct, že mi zde trochu chybělo rychlejší tempo, které jsem cítil z remaku tohoto filmu, kde si Michael Caine pro změnu střihnul staršího z mužů. Laurence Olivier ukazuje savé mistrovství, ale Caine je mu skvělým protějškem až do "zdárného" konce. Pokud máte rádi konverzační dramata, tohle vám sedne, protože té akce je minimum.

Life is Beautiful (2013) - 70 %
Námětem už trochu tradiční, ale správně roztomile zpracovaná tragédie jednoho člověka ve 3D animaci funguje docela dobře. Skoro se až divím, jak moc dobře. Není to třeskutě vtipné, ale tak nějak krásně cynicky. Ta pointa je jasná docela brzy, ale zase tolik to nevadí není z těch, co vás mají nutně ohromit.

Snowpiercer (2013) - 80 %
Jednoznačně snímek, který stojí za to vidět. Skvělá myšlenka postapokalyptického sci-fi je rozvinuta hlouběji, než by se dalo čekat, a překvapivě to není otravné. Funguje to. Jsem si jistý, že je to jihokorejským přístupem, který dokázal i se západními herci divy. Navíc scénář není jen prázdnou výpovědí. Jsou zde scény, které by většinou do podobného filmu nezapadly, tady fungují výborně. Chris Evans ještě ukáže, že umí hrát.

Žádné komentáře:

Okomentovat