středa 21. května 2014

Plnou parou vzad!, Pokémon 7 - Osud pokémona Deoxise, Životní šance, A Certain Justice, Red Sky


Plnou parou vzad! (Boat Trip, 2002) - 60 %
Mám tuhle komedii prostě rád. Je to strašná blbost, ale viděl jsem ji kdysi jako mladší, někdy pubertě, což byl asi ten nejvhodnější věk, a tlemil jsem se u ní jak cvok. Uvízla mi v paměti, a tak jsem se k ní chtěl vrátit. Teď je prostě vidět, že je to strašná blbost, ale stejně si nemůžu pomoct, ta nostalgie je tu cítit, ale jsou zde prostě místa, která jsou vtipná, a stejně tak postavy, které jsou výborné, anebo minimálně sexy (no dobře, ta je jen jedna).

Pokémon 7 - Osud pokémona Deoxise (Pokémon: Destiny Deoxys, 2004) - 60 %
Celkem zajímavý prvek sci-fi se dostává do pokémonních příběhů. Není to nic objevného, ale celý vesmír se tím ještě o něco více rozšiřuje, navíc je film místy pojat jako animované kaiju. Pravda, souboje mohly být ještě o něco promakanější, ale tak pořád to má být pro děti a pořád si jsem jistý, že tohle může zafungovat, jak má. Sentimentálně přeslazeně.

Životní šance (One Chance, 2013) - 70 %
Nějak mi Paul Potts pořád unikal, a tak jsem se konečně seznámil s mužem, který vyhrál první ročník "Britain's Got Talent". Zajímavý příběh, který byl zfilmován nenásilnou formou s celkem dobrými hereckými výkony, kdy třeba Colm Meaney dál ukazuje, že menší role mu sluší a dokáže se do nich ponořit. Hezký, laskavý film, líbil se.

A Certain Justice (2014) - 60 %
Celkem příjemně drsný snímek, který nehraje nutně na to, aby byl naturalistický, ale ono někdy stačí i jen ty scény, které si domyslíte. Dolph Lundger zde má neskutečný zjev, kdy jsem se musel opravdu smát ve chvíli, kdy jsem poznal, že je to on. Není to nějak převratný snímek, ale jako řemeslo je to dobré, dostačující. Asi jsem vyměknul, ale tohle je docela dobrá jízda.

Red Sky (2014) - 40 %
Strašně tuctový film, který se chce tvářit jako něco víc. Je to ale obyčejný mainstream, který vyniká jen v tom, že chce pojmout celkem zajímavé téma. To se mu nedaří a nakonec ani akční scény nejsou nijak okouzlující a je vidět, že šlo hlavně udělat film celkem levně, ale nechat ho se tvářit jako parádní moderní verze "Top Gunu".

Žádné komentáře:

Okomentovat