neděle 11. května 2014

Kmotr III, Better Living Through Chemistry, Big Bad Wolves, Experiment Philadelphia, Na odstřel


Kmotr III (The Godfather: Part III, 1990) - 60 %
Konečně jsem se dostal i ke třetí části této trilogie, kterou jsem neustále odkládal pro její neskutečnou délku. Je to ale za mnou a já jsem z posledního dílu docela zklamaný. Jako kdyby se opakovalo stárnutí Dona  Vita Corleoneho v podání Marlona Branda, jen teď s celkem charismatickým a také parádně narušeným Al Pacinem. Jsou zde navíc celkem podobné scény jako v prvním filmu, a tak se místy zdá, že je celá látka jen recyklovaná. Nejsem zklamaný, jen mě film prostě nezaujal tolik jako dva předchozí.

Celkem průměrná komedie, která nijak moc nenadchne. Z provinčního chlapíka se stane rebel, který málem něco hodně posere, ale štěstí mu přeje a on to nepodělá úplně. Sam Rockwell není v podobných rolích úplně nejlepší, Olivia Wilde je pořád jen krásná, a tak nejvíc vynikají Ray Liotta a Jane Fonda, kteří tam ani nijak moc nejsou. Celkem obyčejná americká komedie. Prostě nic víc.

Big Bad Wolves (2013) - 85 %
Izraelských filmů jsem zatím moc neviděl, pokud se nepletu, tohle je čtvrtý, a to ty předtím byly i v koprodukci. Rozhodně mě ale překvapilo, co mi Izraelci naservírovali. Téma stejné jako ve filmu "zmizení", ale pojetí spíše jako thrillerová komedie. A ono to překvapivě funguje. Ano, jsou zde momenty, které jsou směšné, a to i přesto, že tématika je hon na pedofila. Je to variace a to, co člověk může, co by měl, ale právě tím pojetím je tohle naprosto jiné. Je to kontroverzní, je to překvapivé, ale rozhodně to není špatné. Tohle chce odvahu, což se nakonec vyplatilo.

Experiment Philadelphia (The Philadelphia Experiment, 1984) - 40 %
Přiznám se, že jsem čekal něco trochu jiného, než jen blbé cestování v čase, které je naroubované na známý experiment Philadelphia. Asi jsem měl spíš sáhnout po nějakém dokumentu. Tohle je prostě jenom sci-fi na motivy událostí, kdy nikdo pořádně neví, co se tenkrát v roce 1943 stalo. Nemůžu jinak, tohle mě prostě nezaujalo, jen důvod, jak udělat časovou smyčku. To už se ani z historických událostí vycházet nemuselo.

Na odstřel (State of Play, 2009) - 75 %
Moc jsem od toho filmu nečekal, asi jsem mu moc nedůvěřoval, ale nakonec mě mile překvapilo, že je to docela dobře sehraný thriller, trochu politický, vlastně trochu víc, který funguje i přes hereckou přítomnost Bena Afflecka. Není to žádné velkolepé dílo, ale z hlediska filmového a žánrového to je více jak solidní. Scénář moc nekulhá, Russell Crowe film zase úspěšně táhne.

Žádné komentáře:

Okomentovat