pondělí 5. května 2014

Kačenka a strašidla, Vítejte v džungli, The Invisible Woman, Zahulíme, uvidíme 3, Adult World


Kačenka a strašidla (1992) - 70 %
K tomuhle filmu mám prostě nostalgický vztah, i když je pravdou, že v současné době už ho tak ocenit nedokážu. Jako na chlapce na mě ale zapůsobil a postavy, které jsou zde, mě baví dodnes. Navíc od té doby mě fascinuje Prater a domy hrůzy. Ani jedno z toho jsem pořádně nenavštívil. I po letech si ale myslím, že je to ještě pořád krásná, ač moderní a místy hodně naivní pohádka. Trikově je však výborná.

Vítejte v džungli (Welcome to the Jungle, 2013) - 60 %
JCVD je prostě borec a komedie mu docela sednou. Přehrává, ale popravdě, je mi to jedno. Já ho tady žeru. Příběh je pitomost, blbá variace na "Pána much", ale to vůbec nevadí, místy je to vtipné. Postavy jsou snesitelné, a i když film sám je někdy nesnesitelný. Stejně ale dávám nadprůměrné hodnocení, protože v případě JCVD klidně přimhouřím obě oči.

The Invisible Woman (1940) - 60 %
Tohle rozhodně není horor a označovat tento film jako horor je nesmysl. Nebyl natočen jako něco, co má děsit, ale naopak jako něco, co má bavit. Tohle je jednoduše komedie s vědecko-fantastickými prvky, která není nijak převratná, ale zaujme. Mně tohle stačilo. Je to celkem zábava, i když to má jednoduchou zápletku. Tvůrci se i přes naivitu filmu zasadili o triky, které jsou rozhodně více než jen průměrné. Na svou dobu dobré, ani dnes to neurazí.

Zahulíme, uvidíme 3 (A Very Harold & Kumar 3D Christmas, 2011) - 35 %
První dva díly mě docela bavily, ale tohle už je jenom otravné. Nebyla tu jediná scéna, která by mě skutečně dostala, postavy jsou svým chováním naprosto otravné. Vztahy se nikam neposouvají, i když tvůrci chtějí, aby to vypadalo jinak. Škoda, ale tohle už ani není v duchu předchozí série, jen ti hrdinové jsou stejní a jejich dobrodružství blbá.

Adult World (2013) - 40 %
I když mě tyhle příběhy v současné době docela zajímají, tak tohle se prostě už nedalo ke konci snést. Emma Roberts je super, ale jakmile přejde do příliš afektovaného projevu, je nesnesitelná. Výborný je John Cusack, kterému role sedla. Skoro jsem v něm viděl něco ze Sellerse. Škoda, ve srovnání s podobným filmem "Stuck in Love" u mě "Adult World" prohrává.

Žádné komentáře:

Okomentovat