pátek 7. února 2014

Step Dogs, Harry Potter a Princ dvojí krve, Her, Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, Hrátky s čertem


Step Dogs (2013) - 30 %
Na první pohled je to trochu klišé. Malá rozmazlená holka se dostává do divočiny, kde pozná, jak život opravdu vypadá, i když celkem pomalu a většinu doby je hlavně otravná. Její chlapecký protějšek na tom není o moc lépe. Ale v pohodě, ona jsou tu ještě mluvící zvířata, konkrétně psi. Do toho ještě dva šmejdi, co se snaží být nový Harry a Marv. Ne nadarmo je snímek někdy uváděn také jako "Home Alone Dogs". Problém je, že je to křečovité, chybí tomu humor a bolí se na to dívat.

Harry Potter a Princ dvojí krve (Harry Potter and the Half-Blood Prince, 2009) - 60 %
Pro mě je tohle nejvíc zprasený snímek podle knih Harryho Pottera, a to hlavně proto, že se tvůrci maximálně soustředili a tu jednu jedinou scénu, která je v závěru, a tak nějak zapomněli na to, že příběh má ještě něco dalšího. Ano, je to mnohem více pro dospělé, mohou se na to koukat i rodiče a bavit se, ale tady dostala předloha celkem nepříjemně na zadek.

Her (2013) - 100 %
Snímek "Her" mě překvapil. Nečekal jsem, že t bude až tak dobré, i když na každý herecký koncert Joaquina Phoenixe se těším. Tohle je opět ukázka toho, jak je schopný, protože dokáže utáhnout dvouhodinový snímek bez toho, aby nudil. Nemáte pocit, že sledujete Joaquina, ale sledujete Theodory Twomblyna v jeho podivném životě s jeho podivnou partnerkou. Nejsilnější na celém snímku je skutečnost, že tohle není hudba daleké budoucnosti, tohle je něco, co se v současné době děje a prostě existují lidí, pro které je jednodušší si vytvořit vztah s umělou inteligencí než s člověkem. A to i přesto, že toho člověka může mít před sebou. Úžasný námět, který byl skvěle zpracován. Nebýt "Vlka z Wall Street", tak tohle je pro mě jasný kandidát na hlavní cenu při oscarovém klání. No, doufám, že ten scénář si sošku odnese.

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (Home Alone 2: Lost in New York, 1992) - 70 %
Tenhle film má jediný problém. A to, že se jedná o díl druhý. Scénárista John Hughes a režisér Chris Columbus si zopakovali spolupráci s tím, že udělali jednu jedinou změnu - poslali Kevina do New Yorku- Jinak je zápletka naprosto stejná, jsou zde opakující se prvky, které sice dodávají ten správný pocit, že tohle je něco, co znáte a rádi se k tomu vrátíte, ale těch spojujících prvků je až příliš mnoho a prostě vyznívají jako kopie. Pořád ale lepší než to, co v téhle sérii následovalo. Film má nadále to správné kouzlo vánoc, Joe Pesci a Daniel Stern jsou pořád výborní a právě díky tomu, že jste si oblíbili první film, podíváte se i na ten druhý. Je to pořád sranda.

Hrátky s čertem (1956) - 50 %
Nikdy jsem se na tuhle pohádku moc nedíval, když byla v televizi, a tak k ní nemám moc vztah, ale jednou jsem se na celou podívat musel. Ladovy kulisy jsou prostě krásné a samy o sobě dávají filmu svoje pohádkové kouzlo. Není to rozhodně pohádka pro každého a myslím, že bude hodně lidí, kterým se moc zamlouvat nebude. Osobně patřím k těm, kterým se moc nezamlouvá, minimálně ale právě to výtvarné pojetí je parádní.

Žádné komentáře:

Okomentovat