čtvrtek 13. února 2014

Ninja: Shadow of a Tear, Thanks for Sharing, Exmanželka za odměnu, Komorník, The Kings of Summer

Scott Adkins se vrací v pokračování snímku "Ninja" a od začátku musím uznat, že už je v dané roli uvěřitelnější a že už ho docela snesu jako Američana v Japonsku. Každé vytažení zbraně a máchnutí sice vydává zvuk, jako kdyby rozřezávaly vzduch, ale proč ne, ono to má ten správný efekt. Škoda, že se potvrzují i další klišé, i když někdy na hlavního hrdinu zaútočí i ve dvou. Scott Adkins si velmi pozvolna získává mou oblibu, ale ještě vyhráno nemá. Je ale fakt, že teď mu hodně pomáhá fakt, že Japonsko je prostě kouzelné. No, musím říct, že příběh tak trochu o pomstě se mi docela líbil.

Thanks for Sharing (2012) - 50 %
Stalo se mi to několikrát během sledování filmu, že byla scéna useknuta ve chvíli, kdy by mohlo být celkem zajímavé, jak by to pokračovalo a hlavně jak by to herci zvládli. A oni by to zvládli skvěle, protože tohle jsou všechno výborní herci. Jak je někde Mark Ruffalo, jsem si jistý, že mě to bude bavit. Navíc sexuální závislost je téma, které mě samotného zajímá a poslední dobou je toho docela dost (z posledních dnů mě napadá "Don Jon"). Některé scény výborné, jako celek je to celkem průměrné drama, kterému chybí jen málo, aby se stalo výborným, stejně jako špatným. Škoda závěr, který vyznívá až trochu moc do ztracena.

Exmanželka za odměnu (The Bounty Hunter, 2010) - 40 %
Jako že mám Gerarda Butlera rád, tak tenhle film mi ani trochu nesedl. Těšil jsem se na něj do kina, s přítelkyní jsme na něj šli, ale nějak nebylo celou dobu čemu se smát. Kdyby tam nebyla ona linie v tom smyslu, že on je lovec odměn, tak je to opravdu o ničem. Jeden z důvodů, proč nemám rád Jennifer Aniston. Tím dalším je většina jejích ostatních rolí.

Komorník (The Butler, 2013) - 60 %
Rok 2013 přinesl dva výrazné filmy, které se zabývají problematikou rasismu v Americe. "12 let v řetězech" je rozhodně silnějším filmem, ale "Komorník" má zase potenciál, že zasáhne víc lidí. Je trochu komerčnějším v tom smyslu, že správným způsobem útočí na emoce. Forest Whitaker je navíc geniální herec a v podstatě cokoli zahraje naprosto skvěle. Kdyby to nebylo v záběru až tak moc patetické a až tak moc politické, asi by to bylo lepší, ale nedá se nic dělat. Tohle je film, který se měl líbit masám. A to se asi povedlo. Náklady 30 miliónů, což se hlavně v Americe zaplatilo několikrát.

The Kings of Summer (2013) - 75 %
Přesně ten typ filmů, co teď hodně letí. Nezávislé vážné komedie, které si plynou ve svém poklidném tempu, nemusí se každému zamlouvat, ale většinou asi až tak moc nevadí. Sranda to moc není, pokud se chcete opravdu zasmát, ale má to svoje kouzlo. Tohle je zrovna určitá snaha jít proti dospělým trochu jinou cestou. Ten film je dobrý, je nápaditý, má zajímavé scény, zajímavé postavy, Biaggio je naprosto výborný. Není to moc velká sranda, je to celkem vážné, ale líbí se mi filmy, které dokáží spojit dnešní svět s přírodou a nevyznívá to jako zbytečná agitace.

Žádné komentáře:

Okomentovat