úterý 1. května 2018

Zabijáci z maloměsta, Ismach Hatani, Thelma, Vlákna, Tiempo de Morir




Zabijáci z maloměsta (Dræberne fra Nibe, 2017) - 50 %
Tenhle snímek má skoro na to, aby byl kultovní, ale nedaří se to, prostě to není dotaženo do většího bizáru, anebo tam nejsou tak dobré vtipy, aby vás to skutečně dovedlo dostat. A nakonec ani ten příběh není tak skvělý, aby stálo za to se na něj koukat. Docela mě mrzí, že to tvůrci nevzali ještě o něco ostřeji.

Ismach Hatani (2016) - 40 %
Nevím, díval jsem se na film a měl jsem pocit, že je určen v podstatě jen židovské komunitě, které může připadat i celkem vtipný. Je fajn, že to je celkem kvalitně natočeno, ale prostě mi to nic nedalo a nic mi to neřeklo. Když film skončil, byl jsem si jistý, že tohle je něco, na co si už nikdy nevzpomenu.

Thelma (Thelma, 2017) - 70 %
Když už jsem si myslel, že mě film trochu uspává, že to má momenty, které nejsou zrovna moc záživné, tak pak najednou přišel se scénou, která mě zase dovedla dostat. "Thelma" má na první pohled trochu nečekané prvky, ale na pohled druhý jsou to prvky, které v celkovém konceptu filmu rozhodně fungují.

Vlákna (Threads, 1984) - 80 %
Škoda, že se tvůrci nerozhodli, že to bude skutečně jako dokument, celé, aby to bylo ještě autentičtější, anebo aby to bylo lépe hrané, asi by to bylo skutečně unikátní dílo, ale takhle jsem měl pocit, že tomu něco chybí. Ale musí se nechat, že to pořád má velmi silnou vypovídací schopnost a je to velmi dobře promyšlené.

Tiempo de Morir (1966) - 60 %
I když je snímek docela naivní a bere se moc vážně, což nakonec vede k tomu, že je lehce úsměvný, myslím, že úplně klidně snese srovnání s tím, co se v Americe natáčelo v 50. letech a vlastně i v 60. letech. I tam se našlo až moc westernů, které zapadly. Tenhle mexický má ale rozhodně svoje - černobílé - kouzlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat