pondělí 7. května 2018

Cook Off!, Dead Reckoning, Far Cry 5: Inside Eden's Gate, Fassbinder, Gaga: Five Foot Two




Cook Off! (2007) - 20 %
Skoro to vypadalo, že by to mohla být i celkem vtipná komedie. Jak se ukázalo, tak to vlastně vůbec vtipné není. Snaha ukázat lidi, kteří se hlásí do různých podivných soutěží, by vyhráli pořádné peníze, i když nemají žádné schopnosti, se do jisté míry podařila, ale sledovat do hodina a půl prostě bolelo.

Dead Reckoning (1947) - 70 %
Takový celkem klasický Humphrey Bogart v noiru, a to myslím v tom dobrém. Většinu toho řekne ve voice overu, a i když si myslíte, že má vlastně jen jeden výraz, ve skutečnosti zvládne hrát některé scény právě jen obličejem. Scénář není geniální, ale dost dobrý na to, aby vás bavil až do úplného konce.

Pro propagaci videohry je to asi celkem fajn, ale ve skutečnosti je to prostě jen film o tom, jak se skupina snaží získat setru jednoho z nich zpět z jedné divné sekty a zjistí, že to je fakt divná sekta. A to je celé. Na tom není nic až tak zajímavého a těch třicet minut nic zásadního nepřinese, ani pro hru mě to nenadchlo.

Fassbinder (Fassbinder, 2015) - 70 %
Rainer Werner Fassbinder je rozhodně jedním z nejvýznamnější, nejpilnější a nejspecifičtějších německých režisérů, asi nejen druhé poloviny minulého století, ale prostě vůbec. Je dobře, že si jeho tvorbu připomínáme a že jeho rodáci natočili tenhle dokument. Jeho filmy prostě musí zůstat stále naživu.

Gaga: Five Foot Two (2017) - 70 %
Mám Lady Gaga docela rád, její hudba, hlavně ty už trochu starší písně, jsou prostě dobré, i když mám pocit, že těmi posledními neoslnila. Aspoň mě nedokázala tak chytnout. Tenhle poměrně intimní dokument ji ale ukazuje jako normálního člověka, který je oddaný rodině, ale i umění, a to se mi na ní líbí, stejně jako na filmu to, že ji sleduje prostě furt.

Žádné komentáře:

Okomentovat