úterý 8. května 2018

Half Magic, High Society, Rukojmí, Icarus, Ilo Ilo




Half Magic (2018) - 30 %
Co se tímhle Heather Graham snažila říct, je asi celkem jasné, měla se zde ukázat síla ženy, ale ona pro to zvolila formu, která se mi jeví trochu nešťastná. Ten úvod je celkem trapný, zápolení hrdinek také a končí to tak, jak se dalo celou dobu čekat. Heather ukázala, že je kromě hraní schopná psát i režírovat, ale zázrak to není.

High Society (2018) - 40 %
Skoro by to vypadalo, že by to mohla být i celkem vtipná komedie, jak dvě holky v porodnici vymění, omylem, a ony to pak zjistí v pubertě, kdy jedna byla celou dobu bohatá a má být chudou, druhá to má naopak. Ale jak se ukázalo, tohle Němcům moc nevyšlo a vlastně film ani moc zábavný není.

Rukojmí (Hostages, 2017) - 50 %
Ne že by "Rukojmí" byl špatný film, al nemůžu si pomoct, tak nějak mi to celé přišlo průměrné, i když zde byla snaha o to, aby to bylo relativně temné a byl zde pocit, jak je režim děsivý. On bal a je, ale tenhle snímek dle mého nepřinesl tématu nic extra nového, i když se zabývá skutečnými událostmi.

Icarus (2017) - 75 %
Zajímavý dokument o tom, jak to vlastně bylo na pozadí odhalení dopingové aféry. Někdo je prostě pro vítězství ochoten udělat mnohem víc než ostatní. A popravdě se docela divím, že za to Rusové nepykali ještě víc. Ale oni nemohou, protože i když je sport hlavně o sportu, pořád je to také hodně politika.

Ilo Ilo (2013) - 70 %
Ze Singapuru v koprodukci s dalšími zeměmi dorazil snímek, který ukazuje, že i zde je možné natáčet silné, i když velmi niterné snímky. Vlastně jen příběh o jedné ženě a jednom chlapci. Nic víc, ale přesto vás to dovede zaujmout a místy doslova ukovat k místu, kde sedíte a snímek sledujete. Velmi dobré.

Žádné komentáře:

Okomentovat