středa 23. května 2018

Ta, která odešla, Tsukiji Wonderland, Vapors, Z jaké jsi planety?, Zahradnictví: Nápadník


Ta, která odešla (Ang babaeng humayo, 2016) - 70 %
I když má snímek skoro čtyři hodiny, vyplatí se na něj podívat minimálně jen proto, jak skvěle dokáže pracovat s černobílou kamerou, a to i v dnešní době. Jasně, že je to hodně pomalé, tohle není akční příběh o pomstě, ale je to filipínské zamyšlení nad životem ve společnosti, která rozhodně není dokonalá, ale je taková, jaká je.

Tsukiji Wonderland (2016) - 70 %
Trh s rybami Tsukiji je rozhodně jedno z míst, na které bych se rád podíval. Přiznám se, nevěděl jsem o jeho existenci, ale rozhodně je to místo, které stojí za pozornost. Milovníci ryb musejí být naprosto uneseni, ale nejen oni. Že takový kolos dokáže dennodenně fungovat, to je prostě parádní a je třeba to vyzdvihnout.

Vapors (1965) - 60 %
Na svou dobu určitě kontroverzní snímek, ale dnes už tolik ne, protože tu není nic moc vizuálně kontroverzního, to hlavní se odehrává v dialozích a případně v tom, jak se k sobě muži chovají. Lehce experimentální, ale spíše realistické a lidské nahlédnutí na skupinu mužů s homosexuálními sklony.

Z jaké jsi planety? (What Planet Are You From?, 2000) - 60 %
Ale jo, místy je to docela vtipné, a tak jsem se celkem i bavil. Hlavně to, jak se mimozemšťan dívá na nějaká specifika lidské společnosti, je zábavné. Nutno uznat, že zase nijak směšné to není, ne celou dobu, dalo by se v tom najít víc. Ale herci svoje party zvládli skvěle. Jen film asi celkem snadno zapadne.

Kdyby si dal Hřebejk tu práci a udělal z trilogie televizní seriál, kdyby ho rozdělil minimálně na šest částí, kdyby si více pohrál s některými motivy a některé upozadil, možná to bude skutečně dobré. Takhle má trilogii rostoucí tendenci, co se kvality týká, ale ani poslední díl není skutečně skvělý a neohromí vás.

Žádné komentáře:

Okomentovat