pondělí 14. května 2018

Touha smrti 4: Tvrdý zákrok, Tajuplný vlak, Země nikoho, Parkování, People You May Know




Touha smrti 4: Tvrdý zákrok (Death Wish 4: The Crackdown, 1987) - 
Už je to prostě slabé, a ta se tvůrci rozhodli, že z Paula Kerseyho udělají v podstatě klasického akčního hrdinu, drsňáka, který prochází městem a zabíjí. Už v něm není nic z toho, co ho dělalo zajímavým v prvních dvou filmech, už v sobě nemá skoro nic uvěřitelného, už není jen člověk z lidu. Už je prostě drsný zabiják.

Tajuplný vlak (Mystery Train, 1989) - 70 %
Jim Jarmusch je hodně specifický autor a rozhodně jeho film nemusí sednout každému. Je to spíše konverzační, trochu filosofické, stejně jako všechny ostatní Jarmuschovy filmy, ale tady mi přišlo, že je toho, co se de děje, skutečně málo. Neubránil se ale dobrým scénám a hlavně příjemným hereckým výkonům.

Země nikoho (No Man's Land, 1987) - 55 %
V podstatě průměrný film o tom, jak byl policajt převelen na akci, kdy se má vydávat za zloděje aut. Infiltruje se dobře, získá si vztah s hlavním frajerem, kterého skvěle zahrál mladý Charlie Sheen, ale nakonec to někdy musí prasknout. Konec je rozhodně lepší než v případě "Rychle a zběsile", kde je východisko stejné.

Parkování (Parked, 2010) - 70 %
Tak jsem si říkal, že tohle nebude film, který mě zaujme, ale je to přesně ten příjemný malý film, kde jde o postavy a o jejich osudy, ať už dobré, anebo špatné, a že to hodně dobře funguje. Colm Meaney ukazuje, že je hodně schopným hercem a táhne děj až do konce, i když i budete říkat, jestli je vlastně hlavní postavou.

People You May Know (2017) - 50 %
Myslel jsem, že to bude úplná ptákovina a že mě na snímku nebude nic bavit, ale ukázalo se, že jako romantická komedie to celkem funguje. Netvrdím, že je to skvělé, ale jsou zde docela dobré nápady, které nemusí být nutně vtipné, ale dovedou zaujmout. Vývoj je bohužel dost předvídatelný, což ani příjemné postavy nezachrání.

Žádné komentáře:

Okomentovat