čtvrtek 10. května 2018

Chasing Coral, Chiefs, Život je sladký, Looking Glass, Love Per Square Foot




Chasing Coral (2017) - 80 %
Krásná ukázka toho, jak člověk dokáže zničit něco skutečně nádherného. A pořád se najdou lidé, kteří budou tvrdit, že se nic neděje, že je znečišťování jen jeden velký humbuk. Není a zničili jsme už dost. Je dobře, že jsou zde lidé, kteří chtějí situaci změnit, ale otázkou zůstává, jestli už není dávno pozdě.

Chiefs (1968) - 50 %
Nepříliš výrazný dokument, který ukazuje policajty na jejich společné akci, kde se především prezentuje to, že jsou to celkem obyčejní lidé, což by je mohlo v očích diváků degradovat. Možná i proto se dokument moc často nepromítal, i když měl být právě oficiálně pro tato setkání policejních šéfů vytvořen.

Život je sladký (Life Is Sweet, 1990) - 70 %
Mike Leigh se ve snímku "Život je sladký" dokáže podívat na své postavy jak realisticky, někdy až bolestivě realisticky, tak i s nadhledem a humorem, kdy u postavy, kterou hraje Timothy Spall si celou dobu nejste jistí tím, jestli přehrává záměrně, nebo je to všechno na efekt. Každá postava je ale lidská a má hloubku.

Looking Glass (2018) - 50 %
Kdyby to ke konci neztrácelo dech a ve svém vyústění to nebylo popravdě celkem nudné a očekávané, tak bych snímek hodnotil ještě o něco lépe, protože Cage se na voyeura docela hodil. Chtělo by to ale trochu jiné směřování, trochu jinou cestu. Takhle je to spíše jen dobrý rozjezd se špatným koncem.

Love Per Square Foot (2018) - 60 %
Indická romance, která není nějak zásadně výjimečná, ale přesto vás bude bavit na ni koukat. Indové už se v žánru romantických komedií dostali tak daleko, že přesně ví, koho vybrat na casting, že přesně ví, že ten člověk nebude publiku vadit, ale dokáže ho k sobě připoutat. A takoví tady jsou všichni.

Žádné komentáře:

Okomentovat