neděle 15. září 2013

Riddick: Temná hrozba (krátký film, 2004) - 50 %

Riddick: Temná hrozba (The Chronicles of Riddick: Dark Fury, 2004)

Nevěděl jsem, co přesně od snímku "Riddick: Temná hrozba" čekat. Věděl jsem pouze to, že se jedná o snímek animovaný, který disponuje i hlasem Vina Diesela v hlavní roli. Až po chvíli sledování jsem zjistil, že se jedná o film, který je dějově zařazen mezi filmy "Černočerná tma" a "Riddick: Kronika temna". V podstatě zjistíme, co se stalo, když Riddick a Imam s Jackem odletěli s planety potvor a také se dovíme to, proč Riddicka pronásledují lovci odměn. Ne, že bychom k tomu nějaká moc zásadní vysvětlení potřebovali.

Co se mi na tomhle více méně půl hodinovém snímku moc nelíbilo, to je animace. Někdy byly použity 3D prvky, jindy to zase byla animace, která je standardní pro japonskou oblast. Vedlo to však tomu, že záběry z vesmíru na jednotlivá plavidla vypadaly prostě divně, vedle toho také celkem nehezky vypadaly i pohyby, především pak na větší skupinu postav. Jako kdyby se animace místy nevedla, všechno bylo až neskutečně synchronní, což nakonec vedlo k podivnosti a pocitu nereálna.

Jinak se ale jedná o celkem dobrý příběh, který je určen především těm, kteří mají rádi Riddicka a jeho svět. Příběh sem zapadá a dokresluje nějaké nejasnosti, ale nejedná se o nic zásadního, co by přinášelo něco zásadního z hlediska vypravěčského anebo vizuálního. Navíc se mi stalo, že jsem u filmu usínal, což v případě třicetiminutového kraťasu zase není až tak dobrá vizitka. Ač pravda, byl jsem celkem unavený už předtím.

Hodnocení: 50 % za dobrý most mezi filmy "Černočerná tma" a "Riddick: Kronika temna" s ne až tak skvělou animací

Žádné komentáře:

Okomentovat