pátek 9. února 2018

Ooru naito rongu 3: Saishuu-Shô, Rise of the Footsoldier 3, Stone Cold Dead, Silnější, Léto roku 1942




Nemyslím si, že by to bylo tak dobré jako předchozí dva filmy, i když to, co nám hlavní postava ukazuje ještě ve chvíli, kdy je sběratel a nikoli ještě vrah, je rozhodně zajímavé, a to minimálně ve své úchylnosti. Postupně už to graduje jen v nudu, která je dána zabíjením a przněním, to už mi přišlo obyčejné.

Jedná se sice o třetí díl, ale ve skutečnosti je to film, který předchází prvnímu dílu. A nejde tu o nic jiného než o to, aby se ukázalo, jak si hajzlové žijí dobře, jak šukají, fetují a mlátí, případně i zabíjejí. Alespoň do chvíle, než se všechno posere, což je ale ve filmu řečeno jen ve finále. Víc jak na průměr to nevidím.

Stone Cold Dead (1979) - 60 %
Snímek "Stone Cold Dead" má takový příjemný nádech 70. let, kdy na jednu stranu máte pocit, že se tvůrci chtěli inspirovat italským giallo, ale přitom zase nechtěli zacházet někam moc daleko. Takže je snímek drsný jen lehce, je zde lehká nahota, ale bohužel to hlavní, příběh, není tak tajuplný a dobrý, jak by to chtělo.

Silnější (Stronger, 2017) - 60 %
Příběh, který napsal sám život. Bohužel ve filmovém provedení není nijak lepší ani horší, prostě je to takové celkem dobré zpracování, kdy jediné, co vyčnívá je Jake Gyllenhaal a jeho pojetí postavy, které mu věříte. Musím uznat, že alespoň v tomhle zpracování, Jeffovi moc nezávidím jeho rodinu, kdy chvílemi nevíte, jestli je vůbec někdo schopen se do něj aspoň trochu vcítit.

Léto roku 1942 (Summer of '42, 1971) - 70 %
Krásná romance, která stojí skoro až na poetické kameře a pomalém tempu děje, na příjemné hudbě, která je silně melancholická a na hereckých výkonech, které jsou tak akorát přiměřené, aby bylo vše dostatečně uvěřitelné. A přitom se vás to nesnaží vydírat a ani vás to nenutí do nějakého trapného konce. Krásně natočené.

Žádné komentáře:

Okomentovat