středa 14. února 2018

All Night Long: Daredemo yokatta, The Foreigner, The Games of the V Olympiad Stockholm, 1912, The Glass Castle, The Good Catholic




Šestý a snad i poslední díl ze série japonského režiséra Kacuji Macumury, kdy už opravdu ani nevíte, proč něco takového točil. Nemá zde už nápady, jen kopíruje sám sebe a není už ani tak úchylný, jak by se dalo čekat. Záběr se někdy skutečně opakují a je to taková tristní podívaná. Ani strach, ani hnus to nenažene.

The Foreigner (2017) - 70 %
Jackie Chan a Pierce Brosnan jsou v tomhle filmu skvělá dvojka. Jackie, i když jeho obličej říká něco jiného, nestárne a jeho schopnosti jsou pořád skvělé, myslím schopnosti akční, o těch hereckých nepochybuji. I když se tady předvádí hlavně jako MacGyver, tak i na akci a kaskadérské kousky dojde. A pořád mu to jde!

"The Games of the V Olympiad Stockholm, 1912" je snímek, který má hlavně historickou hodnotu, protože se zde můžete na krásně zrestaurovaných záběrech podívat na to, jak probíhala olympiáda před více jak sto lety. A je skoro vtipné některé sporty sledovat. Je šílené, kam se za sto let konání her posunulo a jak jiné dnes jsou. Jako kdyby jim dnes chyběla hravost, jde hlavně o prestiž.

The Glass Castle (2017) - 70 %
Rozhodně zajímavý příběh, který je velmi dobře podaný. Ale je pravda, že život je schopný napsat skutečně zajímavé (rozuměj zvláštní, divné, silné, apod.) příběhy, které sami o sobě nepotřebují ani moc přikrášlovat. Woody Harrelson tady předčí všechny ostatní a ukazuje svůj herecký růst film od filmu.

The Good Catholic (2017) - 40 %
Romantický a romanticky pojatý film o tom, že má mladý kněz problém s vírou, protože do jeho života zasáhne žena. Je mladá, je jiná, je nekonformní, prostě něco, co on nezná, co mu může zahýbat jeho hodnotami. Je to až podivně naivní, bez humoru, přímé a s koncem, který vlastně neřekne nic o tom, jestli to bude končit dobře nebo blbě.

Žádné komentáře:

Okomentovat