úterý 24. října 2017

Frankenstein, In fondo al bosco, Instalatér z Tuchlovic, Temný případ, 2. série, Impyho zázračný ostrov




Frankenstein (1910) - 70 %
První adaptace klasického hororového díla se vydařila, i když inspirace je skutečně velmi volná. Monstrum je odlišné od klasických představ, ale to i jeho samotný vznik, který je ale zvládnutý na výbornou. Finále je specifické a jde v něm najít mnohem více, než by se na první pohled od takové adaptace očekávalo.

In fondo al bosco (2015) - 60 %
Krampus je zajímavý trend současnosti a italští tvůrci se rozhodli, že o něm natočí film, ale nikoli cestou hororu, ale thrilleru, který bude mít velmi silné realistické prvky - vyšetřování, mediální propírání, psychické problémy postav. Asi to poslední je nejsilnější, i když je stejně konec takový divný.

Instalatér z Tuchlovic (2016) - 70 %
Nebudu tvrdit, že tvorbu Tomáše Vorla zbožňuju, protože by to nebyla pravda, některé jeho filmy je celkem snadné nesnášet, ale ta civilnost, skutečnost, že se zde nepřehrává a že Kohák je výborný, že je to jen o lidských osudech, které je možné si představit jako skutečné, se mi prostě hodně líbily. Film mě prostě bavil.

Temný případ, 2. série (True Detective, 2015) - 60 %
Nemůžu si pomoct, ale mě prostě druhá série tak nebavila. Postavy tady jsou problematické, podobně jako v první sérii, ale tam jsem měl oba detektivy rád. Tady jsem si nenašel vztah v podstatě k žádné z postav, možná nejvíce k Vincovi, což jsem čekal nejméně. A poslední díl, který je skvělý, to prostě nezachrání.

Impyho zázračný ostrov (Urmel aus dem Eis, 2006) - 30 %
Klasický špatný animovaný film pro děti. Nemá moc pěknou grafickou stránku, která vás dostane hned, postavy jsou takové prvoplánově zábavné, na první pohled je zde jasné rozdělení, kdo je zlý, kdo je dobrý a kdo je hloupý, aby to na konci všechno bylo jedno a dětem se řeklo, že to vždy dobře dopadne.

Žádné komentáře:

Okomentovat