pátek 20. října 2017

Zkouška dospělosti, Zde Harold, High School Lover, Hledá se prezident, Bojovali za vlast




Zkouška dospělosti (Bacalaureat, 2016) - 70 %
Film, který je dobře natočený a dobře zahraný, ale přesto film, který se mi nedokázal dostat pod kůži. Jsou zde zdlouhavé scény, ale nejsou vyloženě nudné. Jsou zde konverzace, které nejsou vyloženě strhující, ale nejsou ani plytké. Celé je to takové dobré na první i na druhý pohled, ale přesto se nejedná o film, který by mě dokonale strhnul.

Zde Harold (Her er Harold, 2014) - 45 %
Snímek "Zde Harold" v sobě má pořádný potenciál. Tohle je snímek, který mohl být správně černohumorný s tím, že vás to bude bavit od začátku do konce, budou zde absurdní situace. Nakonec z toho ale vylezlo něco, co je jen hodně mdlou variací na "Fargo" s tím, že zde v podstatě není násilí a ani toho humoru moc není.

High School Lover (2017) - 35 %
Popravdě jsem myslel, že to bude mnohem drsnější. To zajímavé se tu začíná dít v podstatě po hodině filmu, kdy poznáte postavy, které nejsou nějak extra zajímavé. Jen je zde skvěle funkční rodina, kde vůbec nevadí, že holka lže rodičům, protože ji moc milují a vždy se o ni postarají. Franco mě tu bavil, i když on mě baví skoro všude.

Hledá se prezident (2013) - 60 %
Ten film není špatný, je to zákulisní pohled na první přímou volbu prezidenta v naší kotlině, ale přiznám se, z toho, jací ti kandidáti jsou, jaká je to hra, jak se mezi sebou perou "diplomaticky" se mi dělá blbě. Politika je prostě jen přenesení dětských bitev do dospělého světa s tím, že ani v tomhle českém případě tu nikdo neumírá, ale je to ubohé, smutné a trapné.

Bojovali za vlast (Oni srazhalis za rodinu, 1975) - 80 %
Co si budu namlouvat, Sověti/Rusové prostě uměli a možná ještě pořád umějí natočit válečný film. Není to ale jen v tom, že zvládají dobře bojové scény, kdy tady vás nezklamou, ale ještě lépe zvládají vztahová dramata a hlavně vykreslení postav, které je místy až krásně poetické, díky jemné kameře, která zde vyniká.

Žádné komentáře:

Okomentovat