úterý 17. října 2017

Castlevania, Handsome: A Netflix Mystery Movie, Hamlet, Lego Scooby-Doo! Blowout Beach Bash, The Drowning




Castlevania (1. sezóna, 2017) - 60 %
I když jsem si nedovedl představit, že by na základě stejně nazvané videohry mohl vzniknout nějaký zajímavý kousek, tak se musí seriálu nechat, že je dobře drsný a že mu vůbec nevadí, že je animovaný. Vlastně je to možná dobře. Na druhou stranu mě ale hlavní postava nedostala a přišla mi celkem klišovitá. Souboje jsou zde ale povedené, stejně jako celkové barevné spektrum.

Musím říct, že jsem čekal, že to bude ptákovina, což se vyplnilo, ale nečekal jsem, že mě tahle ptákovina bude bavit. A ona mě bavila. Jeff Garlin to měl dobře vymyšlené, skvěle zahrál hlavní postavu tak, abyste měli pocit, že to je něco mezi Colombem a Dickem Tracym, přitom je svůj a vtipný, stejně tak i většina ostatních postav. Navíc řešený případ je krásně bizarní.

Hamlet (Gamlet, 1964) - 80 %
"Hamlet" na ruská způsob? Jak se ukázalo, proč ne. Funguje to a to jak proto, že je to velmi dobře zahrané, tak i proto, že jsou skvěle zvládnuté kulisy. Neupustilo se od divadelního pojetí, není to zbytečně rozmáchlé, naopak, zůstává zde důraz na myšlenku, která je v této tragédii zásadní. Tohle se Rusům povedlo.

Celý "Scooby-Doo" formát se mi nějakou dobu protiví, ale říkal jsem si, že třeba v Lego podobě to nebude tak strašné. Není to tak strašné, ale je to pořád dost špatné. Sem tam nějaký vtípek, který vás i třeba pobaví, ale jinak je to klasické tajtrlíkování, kde vás může bavit jen to hádání, kdo je vlastně v převleku.

The Drowning (2016) - 35 %
I když je tam Julia Stiles, její přítomnost je celkem zbytečná, spíše je to snaha natáhnout na to, že už v nějakém tom thrilleru zaujala. Tady nezaujme. Příběh, kdy se psychiatrovi vrací minulost, není špatný nápad, ale jak se ukáže, nic z toho není. Není to dostatečně vyhrocené, nebudete u filmu sedět napjatí.

Žádné komentáře:

Okomentovat