pátek 13. října 2017

Osudové setkání, Fist Fight, Forced to Kill, Haneul jeongwon, Genevieve




Osudové setkání (Finding Forrester, 2000) - 60 %
Sean Connery se hodil skvěle na roli mentora, který je trochu výstřední a trochu nemocný stářím a vším prožitým. Prostředí ghetta, z kterého jen těžko může vyjít nějaký myslitel, i když tam naděje jsou, je takovou sázkou na jistotu, jako celý film, jehož poselství v závěru ale stejně na diváka dovede dopadnout.

Fist Fight (2017) - 20 %
Další z amerických komedií, která se snaží sázet na postavičky a na absurdity. Absurdity jsou fajn, ale film se bere moc vážně na to, aby tam mohly fungovat. Postavy jsou nudné, hlavně proto, že titulní hrdinové jsou na první pohled tak průhlední, že vás nudí, jen se na ně podíváte. A ne, vtipné to prostě není ani chvíli.

Forced to Kill (2016) - 30 %
Nízkorozpočtový thriller, který v sobě má nějakou základní dramatickou, kriminální zápletku, ale ta je odehrávána špatnými herci, což nakonec vede k tomu, že se napětí pořádně nedostaví a vy nebudete schopni se ztotožnit s žádnou postavou. Celkově to v sobě nemá nic, co by vás nakoplo to sledovat se zaujetím.

Haneul jeongwon (2003) - 60 %
Jasně, ona je to jen vlastně klasická romance, která se z vás snaží vypudit slzy s tím, že už tak nějak od začátku víte, že tady bude něco špatně, že to prostě bude slzopudné. Hrdinka i hrdina mají tragické dětství a čeká je tragická budoucnost. Ale snad díky tomu korejskému prostředí, díky hercům, se to dá snést a není to křečovité.

Genevieve (Genevieve, 1953) - 60 %
Hezká vtipná komedie, která se točí kolem starých aut a také klasicky kolem vztahů mezi muži a ženami. Jsou zde herci, kteří zvládnou být vtipní jen mimikou, což filmu docela pomáhá, protože dialogy už jsou spíše takové klasické, groteskní, kdy se herci někdy až moc snaží, aby to bylo vtipné, i když tolik zase není.

Žádné komentáře:

Okomentovat