sobota 16. září 2017

Dobrý den, smutku, Šampióni 3, Is Genesis History?, Ochránce, Sama v Africe




Dobrý den, smutku (Bonjour tristesse, 1958) - 80 %
S každým dalším filmem, který od něj vidím, mi Otto Preminger dokazuje, jak skvělým byl režisérem a jak měl řemeslo výtečně zvládnuté a dovedl každou scénu natočit ta, aby dávala smysl a aby byla zajímavá. Má to něco z "Lolity", ale tenhle příběh je mnohem více o destrukci, kterou dokážeme způsobit nikoli sobě, ale jiným.

Šampióni 3 (D3: The Mighty Ducks, 1996) - 40 %
Rozhodně nejslabší díl celé série, protože už zde nebylo co říct. Je to dokonce i vidět na tom, jak se hlavní hvězda - Emilio Estevez - objevuje jen v několika málo scénách. Hodně se zde hraje na city, což se s Disneym vleče tradičně, ale tady mi to přišlo otravné. Tohle pokračování už se nemuselo natáčet.

Is Genesis History? (2017) - 20 %
Co je tohle za ptákovinu? Je kniha Genesis skutečně historií? Dokument, který se vlastně prostřednictvím vědeckých faktů snaží dokázat, že bůh měl ve všem pravdu a všechno, co udělal, bylo dobré. Nebýt toho totálně debilního pojetí, tak se zde objevuje pár zajímavých faktů, ale i přesto bych pořád film raději vynechal.

Ochránce (The Pacifier, 2005) - 60 %
Mám tyhle blbiny, kde si svalovci hrají na citlivky docela rád, baví mě, je to sranda a prostě to za mě celkově funguje. Vin Diesel tomu dal přesně to, co role potřebovala, "jeho" děti jsou roztomile nesnesitelné, aby se nakonec daly dohromady a všechno dobře dopadlo, jak se tak dal očekávat. Nic převratného, ale bavil jsem se.

Sama v Africe (White Material, 2009) - 70 %
Isabelle Huppert opět ukazuje své herecké mistrovství, kdy tentokrát ani nepotřebuje moc slov, aby se předvedla v tom nejlepším možném světle. Její hrdinka je silná, lidská a přesto je mleta událostmi, které nedokáže ovlivnit. Ještě víc mě ale po dlouhé době překvapil Christopher Lambert, který dostal dobrou roli a mohl ukázat, že umí hrát, ač prostoru tolik neměl.

Žádné komentáře:

Okomentovat