středa 13. září 2017

Bohové a generálové, Králičí nora, Red Dog, The Babymoon, Užívej si, co to jde




Bohové a generálové (Gods and Generals, 2003) - 40 %
Historický film o událostech, které byly zfilmovány už mnohokrát a také mnohem lépe. Zajímavé herecké obsazení je zde nevyužito, v důležitých rolích se objevují nezajímaví herci, a bohužel film v sobě nemá nějaké poselství navíc, které by ospravedlňovalo tu neskutečně dlouhou stopáž. Občanská válka v USA je zajímavější než tohle.

Králičí nora (Rabbit Hole, 2010) - 60 %
Snímek, který má jednoduchou premisu - manželé se musí vyrovnat s tím, že při nehodě přišli o svého malého syna. To téma je tak jednoduché, že tohle mohlo stát na jediném - na hereckých výkonech. A ty byly využity naplno. Neříkám, že téma je jednoduché, ale není vyloženě rozvíjeno, právě herecké výkony činí snímek dobrým.

Red Dog (2011) - 70 %
Na jednu stranu je to "jen" snímek o jednom psovi - a vlastně také jedné kočce - ale to, jak je snímek podán, jakou má formu, jak je krásně ujetý, když to třeba ani nečekáte, jak to herci berou vážně nevážně, to všechno ho činí zajímavým a rozhodně to není jen nějaká další variace na rodinné filmy s Lassie.

The Babymoon (2017) - 60 %
Vypadá to jako film o tom, že je člen rodiny unesen a druhý se ho snaží dostat zase na svobodu. A ono to vlastně ani nic jiného není. Jenže je to podáno s lehkostí a humorem, který mi prostě sedl. Tenhle film se nebere zbytečně vážně a díky tomu je celkem příjemným osvěžením v podobných snímcích.

Užívej si, co to jde (Whatever Works, 2009) - 60 %
Larryho Davida moc neznám, ale je vidět, že má smysl pro humor a je vidět, že si s Allenem hodně sedli. Jeho postava není výjimečná, ale některé jeho promluvy prostě sednou na správné místy a vy se zasmějete, anebo se i zamyslíte. Dějově je to bohužel trochu slabší, a tak Allen a jeho herci zachraňují, co se dá, právě dialogy nebo i monology.

Žádné komentáře:

Okomentovat