pátek 9. června 2017

Bokeh, Bruce Lee, Velkolepé muzeum, Garfield 2, Utajené dětství


Bokeh (2017) - 60 %
Já tyhle příběhy ve stylu "poslední člověk na zemi" prostě miluju. Je to zajímavé hlavně v tom hledisku, že chcete vědět, jak se to vyvine. Tohle je zase trochu jiné pojetí, spíše vztahové, romanticky dramatické, ale je funkční, a i když vás finále nenaplní, podařilo se obrazově dobře využít islandské lokace.

Bruce Lee (2017) - 20 %
Tady jsem se nechal hodně navnadit názvem, který je prostě slibný, ale ono se nakonec ukáže, že tohle vůbec není pocta mistrovi a skvělý akční film, ale ve skutečnosti je to blbá komedie s partou tupců, která v sobě má několik odkazů na známé světové filmy a na Bruce Leeho. Příšernost, opravdu příšernost.

Velkolepé muzeum (Das große Museum, 2014) - 60 %
V posledních letech letí to, že se můžete i v kině podívat do muzea na jeho sbírky, ale snímek "Velkolepé muzeum" není o tom, aby se vám Muzeum dějin umění ve Vídni představilo svými sbírkami, ale především lidmi, kteří v něm pracují. A jako pohled do zákulisí je to celkem zajímavá zkušenost.

Garfield 2 (Garfield: A Tail of Two Kitties, 2006) - 20 %
Ještě větší ptákovina než první film, která mě opět bavila jen proto, že Bill Murray jako hlas Garfielda skvěle sedl. Ale poslat Garfielda do Británie a udělat tam záměnu za aristokratickou kočku... Nevím, tohle mi přijde jako pořádná pitomost a jako něco, co ukazuje, že Garfield může fungovat jedině ve stripu.

Utajené dětství (Infancia clandestina, 2011) - 70 %
Dobře, musím uznat, že první impuls, proč se na film podívat, byla Natalia Oreiro. Vidět ji v něčem jiném než telenovele, bylo takové milé. Ale ona zde moc není a film mnohem více funguje skutečně jako vzpomínky režiséra, vzpomínky na podivný život a podivnou dobu v Argentině. Příběhem a vývojem hlavní postavy to zaujme.

Žádné komentáře:

Okomentovat