neděle 18. června 2017

Bitter Harvest, Včera narození, Hamlet, Smrtící atrakce, Sny Akiry Kurosawy


Bitter Harvest (2017) - 40 %
Jak natočit snímek z ukrajinských dějin, udělat z toho rádoby hollywoodskou podívanou, chtít natočit něco velkolepě blazeovaného a přitom zapomenout na to, že se jedná o film z prostředí Ukrajiny, nikoli z Ameriky. Vůbec mi to nesedlo, mladí herci se sice snaží, ale moc jim to nejde, starší harcovníci zase nemají žádný prostor. Ne, tenhle pokus o historický velkofilm nevyšel.

Včera narození (Born Yesterday, 1950) - 70 %
Judy Holliday je v tomhle snímku skutečně uhrančivá a člověk jen zírá, jak krásně dokáže tu blbou holku hrát. Je proto zábavná, nenudí a nenudí ani celý zbytek ansámblu, který se skutečně velmi dobře sešel, i když Broderick Crawford je možná až příliš velkou karikaturou své postavy, čímž možná až moc zbytečně vyčníval.

Hamlet (2009) - 80 %
Jestli si myslíte, že shakespearovské hry modernizované do současného prostředí nemohou fungovat, tak vás "Hamlet" z roku 2009 přesvědčí o tom, že to fungovat může. Patrick Stewart je vyloženě pro roli Claudia narozený, David Tennat zase přesvědčil, že Hamleta zvládne. Trochu moc dlouhé, ale dá se to snést.

Smrtící atrakce (Heathers, 1988) - 70 %
Zajímavé spojení thrilleru a teen komedie, které stojí na tom, že jsou zde oblíbení a neoblíbení žáci, a že ty neoblíbení se mohou rozhodnout s těmi druhými udělat krátký proces. Stačí jen ten správný impuls, tentokrát v podobě jednoho pohledného mladíka, který to nemá v hlavě v pořádku. Je tu správná dávka nadsázky, a tak snímek funguje.

Sny Akiry Kurosawy (Yume, 1990) - 70 %
I kdy jsou zde obrazy, které jsou skutečně nádherné, obrazy, které ukazují, že se Akira Kurosawa na konci své kariéry ještě mnohem více ponořil do lyriky, jsou to spíše jeho dějovější filmy, které se mi zamlouvají a které mě skutečně baví. Z tohohle jsem měl pocit, že se spíše jedná o velmi dobře natočené umělecké cvičení.

Žádné komentáře:

Okomentovat