pátek 24. února 2017

Sully: Zázrak na řece Hudson, Zúčtování, Obr Dobr, Dívka ve vlaku, Týpci a zbraně


Clint Eastwood opět dokazuje, jak je skvělým režisérem, mimo jiné i v tom, že si dovede vybrat zajímavou látku. Na jednu stranu zde ukazuje, jak jsou lidé schopni se spojit, aby si pomohli, na druhou stranu předvádí, jak je systém svinský a jak se snaží hodit vinu na jedince místo na cokoli jiného, v tomhle případě na náhodu. Tom Hanks skvělý.

Zúčtování (The Accountant, 2016) - 70 %
Něco mi tam troškou chybělo, i když nevím co, možná mi i trochu vadil Affleck v tom, jak se snaží o Rain Mana, ale jsou to skutečně spíš jen drobnosti, které ale dohromady neničí tenhle dobrý, akční thriller, který má možná až trochu moc romantické finále, což je docela škoda, protože jindy je to parádně drsné.

Obr Dobr (The BFG, 2016) - 60 %
Přiznám se, velká očekávání jsem od tohoto filmu Stevena Spielberga neměl, ale jednoduše se ukázalo, že točit umí a že Roald Dahl prostě napsal zajímavou předlohu. Příběh je hezký, nápaditý, ale provedení prostě hraje hlavně na skvělý vizuál, což se podařilo. Tomu jde vytknout málo. Postavy jsou mnohdy skoro až zbytečné, nejlepší je BFG a Sophie, což se asi čekalo.

Dívka ve vlaku (The Girl on the Train, 2016) - 50 %
Dlouho se díváte na něco, co vás nebaví. Hrdinka Emily Blunt je nepříjemná, protivná, a vy celou dobu víte, že to všechno bude trochu jinak. Opakování scén se stává iritující, ale vy víte, že to má účel. A ano, nakonec se ukáže, že má film docela dobrou pointu, ale to, co do té doby sledujete, prostě není strhující.

Týpci a zbraně (War Dogs, 2016) - 60 %
Jonah Hill je v tomhle pořádně tlustý, ale taky pořádně dobrý. Miles není špatný, ale Jonah vyniká. Příběh je zajímavý, mimo jiné i proto, že se skutečně stal. Ale on ukazuje i to, co je všechno v dnešním světě možné. Nabízí se otázka, jestli vůbec chtít tolik peněz za každou cenu, jestli fakt nestačí jen dělat toho maséra.

Žádné komentáře:

Okomentovat