čtvrtek 2. února 2017

Rogue One: Star Wars Story, It Watches, Jinnah, Lars a jeho vážná známost, Na život a na smrt


Rogue One: Star Wars Story (Rogue One, 2016) - 80 %
Po prvních recenzích jsem se trochu obával, co z toho bude, ale vizuálně se ukázalo, že je film skvělý, jenže ono to má i docela dobrý příběh. Jasně, všechno je trochu přizpůsobeno tomu, aby to navazovalo, ale funguje to. A pak přijde i scéna souboje Darth Vadera a je to naprosto úchvatné. Finální scéna mě opět dojala, což se mi u nových "Star Wars" stává pořád... Ta nostalgie. Navíc "Rogue One" má skvělé herecké obsazení, a to včetně jedné dvou digitálních postav, které se vracejí. Za mě paráda, která mě nadchla.

It Watches (2016) - 40 %
Ze začátku to skoro vypadá, že i ruční kamera bude dobře využita, no a nakonec se to ukáže, že je to vlastně to jediné, co zde funguje. Tenhle thriller je hodně průhledný a jeho finále se dá bolestně brzy odhadnout. Co pak potěšilo, to je skutečnost, že je to finále celkem gory, což jsem ani v tomhle případě nečekal.

Jinnah (1998) - 90 %
Musím říct, že tohle jsem nečekal a pak jsem jenom zíral. Christopher Lee je zde naprosto úchvatný a jen dokazuje, jak velkým hercem je. Ale on je zajímavý i samotný film, který je natočen jako bilancování toho, co Jinnah dokázal, co prožil. Forma snímku hodně pomáhá. Škoda, že není známější.

Lars a jeho vážná známost (Lars and the Real Girl, 2007) - 70 %
I když se ten snímek tváří jako něco divného, a ono to vlastně něco divného je, tak vás to dovede docela snadno získat. Pokud vám nevadí menší bizarnosti, trochu divní hrdinové, ale přitom zajímavé rozkreslené vztahy a originální příběh, tak si v případě snímku "Lars a jeho vážná známost" skutečně přijdete na své.

Na život a na smrt (Last Stand at Saber River, 1997) - 70 %
Tom Selleck a bratři Carradinové jsou prostě super kombinace, na kterou jsem se těšil. Opět se potvrzuje, že Keitha mám prostě radši. Tom Selleck je výborný správňák s trochu drsnějším nádechem, což nakonec pomáhá i příběhu, který je docela klišovitý. Televizní western, ale za mě dobré.

Žádné komentáře:

Okomentovat