středa 15. února 2017

Modrá laguna: Procitnutí, Člen klanu, Přestřelka v Dodge City, The Interrupted Journey, Muž se železnou maskou


Modrá laguna: Procitnutí (Blue Lagoon: The Awakening, 2012) - 20 %
Že se k té Modré laguně ještě někdo vrací. Jako je hezké, že to daly do současného hávu, že tam daly větší rámcový příběh a lidé se zde soustředí na pátrání po dvou mladých lidech, kteří se ztratili na moři. Průběh na ostrově je už jen čistě romantický a jde o to, jestli se najdou. Prostě nudná romance bez onoho naivně erotického náboje.

Člen klanu (Klansman, 1974) - 55 %
Nemůžu si pomoct, ale v mém případě se dostavilo spíše zklamání. Čekal jsem silný snímek o tom, co je to také rasismus, jak vypadá v podání KKK, ale tohle je jen příběh, který naznačuje, že by to mohlo být hodně intenzívní. Není. Od Terence Younga s Leem Marvinem a Richardem Burtonem jsem čekal o dost víc.

Přestřelka v Dodge City (The Gunfight at Dodge City, 1959) - 65 %
Celkem dobrý western o muži, který se stane šerifem hlavně proto, že byl jeho bratr, původní šerif, zabit a je potřeba vykonat spravedlnost, stejně jako je potřeba udělat v městečku konečně pořádek. Správní chlapi, grázlové, prostě všechno, co od westernu očekáváte, nemluvě o tom, že se tu docela střílí, i když kecá se taky dost.

The Interrupted Journey (1949) - 70 %
Tváří se to jako film noir a vlastně to má noirové prvky, především v tom, jak je zde tajemství a jak je všechno jinak, ale tohle rozhodně není hard boiled škola, ale spíš něco, co by klidně mohl natočit i Hitchcock, i když ten přece jen přesvědčivěji a s větším dopadem. I tak je ale snímek velmi dobrý a sledoval jsem jej od začátku do konce.

Muž se železnou maskou (The Man in the Iron Mask, 1998) - 50 %
Jako mladšího mě ten film bavil mnohem více, ale je nutné říct, že místy je pořád zábavný a je zde navíc zachován ten duch jednoty, který mušketýři představují i v Dumasově díle. Při znalosti dřívějších příběhů čtveřice mušketýrů, je to pak celkem pěkná nostalgická jednohubka, která má dobré herecké obsazení.

Žádné komentáře:

Okomentovat