úterý 21. února 2017

Irandam Ulagam, Oko nad Prahou, Tyranosaurus, Undercover Hooligan, Warrior's Gate


Irandam Ulagam (2013) - 40 %
Na první pohled to vypadá jako něco zajímavého - prolínají se zde dvě roviny. Jedna fantastická a jedna civilní, obě jsou romantické, jedna akčnější. Ale ukazuje se, že to jsou v podstatě dva filmy v jednom, které nejsou nijak dobře propojeny a popravdě ani dobře zpracovány. Technická stránka u fantastické části je dost hrozná.

Oko nad Prahou (2010) - 80 %
Jan Kaplický byl zajímavý člověk a jako architekt byl v České republice nedoceněn. V dokumentu je na něm strašně moc vidět, že by chtěl zanechat v České republice, ve své domovině, stopu, ale politikaření a možná i ona korupce, mu to prostě nedovolí. A ani sedm let po jeho smrti se neví, jestli některá z nádherných staveb bude u nás stát...

Tyranosaurus (Tyrannosaur, 2011) - 60 %
Některé lidské osudy jsou prostě zvláštní, kruté, ale jsou dány tím, jak sami osoby žijí. To je docela dobře prezentováno snímkem "Tyranosaurus", který ukazuje především herecké mistrovství obou hlavních postav, jež se k sobě příliš nehodí, ale osud je stejně spojil dohromady. Lidé dovedou být zlí a je to pro ně snadné.

Undercover Hooligan (2016) - 35 %
Takový klasický film, kde se v názvu objevuje slovo hooligan, které je ve Velké Británii skutečně oblíbené. Prostě kriminálka s pá postavami, ale výhoda zrovna tohohle kousku je v tom, že je to alespoň trochu drsné. Jinak to ale nemá nárok na to, aby vás to čímkoli dostalo, spíš film prospíte a s klidem už se na něj nepodíváte. Anebo ho ani nedokoukáte.

Warrior's Gate (2016) - 50 %
Takový průměrný akční film, který má i fantasy prvky. Jeho pozitivem je jeho provedení, které je poměrně dobré, ale jeho děj zase tolik nefunguje. Je to příliš přímočaré, příliš obyčejné, příliš jednoduché. Propojení se současným světem mi pak znělo skoro zbytečně, jako něco, co to má oživit, ale nedaří se mu to, respektive nedaří se mu všechny roviny propojit.

Žádné komentáře:

Okomentovat