středa 1. února 2017

For the Love of Spock, Ibiškové městečko, Green Lantern: Emerald Knights, Heartfall Arises, Hillsong: Let Hope Rise


For the Love of Spock (2016) - 100 %
Povedený dokument, který se nevyhýbá ani celkem nehezkým tématům, o nichž se člověku moc pěkně nemluví. Především je to ale film o jedné ikoně, ale nikoli jen o Spockovi, ale o tom, kdo byl Leonard Nimoy a jaký byl jeho vliv na současnou společnost. A co si budeme povídat, byl docela velký.

Ibiškové městečko (Fu rong zhen, 1986) - 80 %
Velmi silný snímek o tom, jak na některé Číňany dopadla "skvělá" kulturní revoluce. Vždycky jsou nejsilnější příběhy obyčejných lidí, což tenhle snímek jenom potvrzuje. Chtěla jenom dům a klidný život, ale místo toho si s ní režim hrál. A nejen s ní, ale i se svými blízkými. Finále má vlastně happy end, ale pořádně krutý.

Komiksový animák, který se ani nemusí snažit být velkolepý, protože se točí okolo Green Lanternů, takže je velkolepý sám o sobě. Jsou zde docela pěkně nakreslené scény, zajímavé nápady, ale nemůžu si pomoct, nějak mě tahle parta ochránců vesmíru nebaví. Ta mytologie je prostě divná, hlavně pokud se prstenů týká.

Heartfall Arises (2016) - 45 %
Mohlo to být i celkem fajn, kdyby tu bylo přece jen o něco víc akce. Takhle snímek obsahuje hlavně pózy, kterých je zde skutečně dost. Postavy nejsou zlé, ale z celkového směřování filmu je vám tak nějak jasné, že tohle není, co vás dovede něčím překvapit. Divácky líbivý konec mi přišel až nudný a trapný.

Hillsong: Let Hope Rise (2016) - 10 %
Bůh nám dal hudbu, a tak se prostřednictvím hudby můžeme spojit s bohem, ale i mezi sebou. Ještě chvíli poslouchat podobné žvásty, tak se asi zblázním... Tohle je prostě jen další křesťanská agitace, která říká, že křesťanství je skvělé, protože se může i zpívat. Nemám rád tyhle filmy, asi bych se na ně neměl koukat.

Žádné komentáře:

Okomentovat